Mardin‘de Öldürülen Suriye Uyruklu Terörist Ülkesine Gönderildi

Mardin‘nin Nusaybin ilçesinde ölü ele geçirilen Suriye uyruklu PKK‘lının cesedi ülkesine gönderildi.

Mardin‘de Öldürülen Suriye Uyruklu Terörist Ülkesine Gönderildi
Önceki hafta Mardin‘in Nusaybin ilçesi kırsalında çıkan çatışma sonucu öldürülen 2 PKK‘lıdan biri olan Suriye uyruklu Rodi Hacı‘nın cenazesi, BDP‘lilerin de katılımı ile araç konvoyu eşliğinde Kilis‘in Öncüpınar Sınır Kapısı‘na getirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Öncüpınar Sınır Kapısı önünde ve içerisinde geniş güvenlik önlemi aldı.

PKK militanı Rodi Hacı‘nın cenazesini taşıyan ambulansın Öncüpınar Sınır Kapısı‘nı alınmasından sonra konvoy ile birlikte gelen yaklaşık 50 kişi grup Kürtçe "şehitler ölümsüzdür" diye slogan attı.

Öncüpınar Sınır Kapısı‘na alınan Kızıltepe Belediyesi‘ne ait ambulansa eşlik eden BDP Gaziantep‘in Nizip ilçe Başkanı Yusuf Güler, 3 kişilik parti yöneticisinin, gümrük sahasına girdi. Öncüpınar Sınır Kapısı‘nda işlemlerin ardından PKK militanı Rodi Hacı‘nın cenazesi, babası Hacı ve ailesi tarafından Suriye plakalı ambulansa konularak ülkesine gönderildi. Bazı BDP‘li yöneticiler ise pasaportları ile birlikte cenazeye eşlik ederek Suriye‘ye gittiler.

PKK militanı Rodi Hacı‘nın cenazesinin Halep‘in Afrın ilçesinde toprağa verileceği öğrenilirken, Suriye tarafında da Suriye güvenlik güçleri tarafından cenazenin toprağa verileceği mezarlıkta önlem alındığı bildirildi. BDP Gaziantep‘in Nizip ilçe Başkanı Yusuf Güler, Kürtçe bir basın açıklaması yaptı.

Kaynak: İHA