Kktc‘nin Gözde Oteli Cratos‘ta Çıkan Yangın Söndürüldü

KKTC‘nin turizm başkenti olarak bilinen Girne‘de yer alan beş yıldızlı Cratos otelinde çıkan yangın heyecana neden oldu.

KKTC‘nin turizm başkenti olarak bilinen Girne‘de yer alan beş yıldızlı Cratos otelinde çıkan yangın heyecana neden oldu. Bölge elektriğinin kesildiği saatlerde otelin dev jeneratöründe meydana gelen yangın daha sonra yakıt sarnıçlarına sıçradı. Gökyüzüne yoğun dumanların yükseldiği bölgede otel misafirleri ve çevrede bulunanlar yangını otel dışından seyrederken itfaiyenin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Yangın trafo merkezinden ana binaya sıçramadan söndürüldü. Bölge

belediyelerinin yangın söndürme ekipleri de müdahaleye yardım etti. Oteldeki konukların bir kısmı tahliye edildi. Otelin elektrik sistemi çöktü.

Yangını görüntülemek üzere bölgeye giden basın mensuplarının otel güvenlik görevlileri tarafından tartaklanması ve darp edilmesi de tepkilere neden oldu. Kameraman Emrah Kınacı‘nın burnu kanadı ve bir dişi kırıldı, tişörtü yırtıldı, diğer iki muhabirin de gömlekleri yırtıldı.

Kaynak: İHA