Karasu İnönü İlköğretim Okulu Türkiye Birincisi Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı‘nın Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı‘nın (EARGED) TUBITAK ile ortaklaşa düzenlediği "Bu Benim Eserim" İlköğretimler Arası Proje Yarışmasında Türkiye Birincisi oldu.

Karasu İnönü İlköğretim Okulu Türkiye Birincisi Oldu
Türkiye genelinde yaklaşık 65 bin proje arasında büyük başarı gösteren Karasu İnönü İlköğretim Okulu‘nun projesi "Aralıklı Fibonacci Dizisi" ismini taşıyor. Danışmanlığını İnönü İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Hilal Türkan‘ın yaptığı, öğrenciler Buse Şen ve Zehra Yılmaz‘ın hazırladığı proje matematik alanında Türkiye Birincisi olma başarısını gösterdi.

Proje sahibi öğretmen ve öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan‘ı ziyaret ettiler. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, "Öğretmen ve öğrenci arkadaşları tebrik ediyorum. Böylesi büyük bir başarıyı gösterip ilçemizi gururlandırdılar. Bu yıl sosyal, kültürel ve eğitim alanlarındaki sıçrayışın, ilerlemenin en güzel ispatı Türkiye genelinde alınan bu derecedir. Demek ki öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerine güvendikleri takdirde, önlerinde hiçbir engel olmuyor. Biz Müdürlük olarak proje çalışmalarına her zamanki gibi destek vermeye devam edeceğiz, ilçemizin potansiyelini göstermeye, çeşitli ödüllerle bunu pekiştirmeye devam edeceğiz" dedi. Öğretmen ve öğrencilere başarılarından dolayı çeşitli hediyeler verildi.

İlçe Milli eğitim Müdürlüğü‘ndeki ziyaretin ardından proje şampiyonu ekip daha sonra İlçe Kaymakamı Murat Duru‘yu makamında ziyaret etti. Karasu Kaymakamı Murat Duru, gösterdikleri üstün başarıdan dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, “Eğitimdeki gelişme ve ilerlemenin meyvelerini toplamaya başladık. Gerek çeşitli yarışmalarda alınan dereceler, gerekse sınavlarda gösterilen başarı bunun ispatıdır. Bu başarıları SBS ve LYS‘de öğrencilerimizin en üst seviyeye taşıyacağını umuyoruz. Öğrencilerimizden beklentilerimiz oldukça yüksek. Biz eğitime verdiğimiz desteğin karşılığı olarak sadece bu tür başarılar bekliyoruz. Öğrencilerimiz başardıkça biz de mutlu oluyoruz" dedi.

Kaynak: İHA