34. Uluslararası Aksu Festivali Gelenekler Uygulamaya Kondu

Bu yıl 34. sü gerçekleştirilen “Uluslararası Giresun Aksu Festivali”nde, festivalde saç ayaktan geçme, dereye taş atma ve Giresun Adası'nın etrafında dolanma gelenekleri sembolize edildi.

34. Uluslararası Aksu Festivali Gelenekler Uygulamaya Kondu
Bu yıl 34. sü gerçekleştirilen “Uluslararası Giresun Aksu Festivali”nde, festivalde saç ayaktan geçme, dereye taş atma ve Giresun Adası‘nın etrafında dolanma gelenekleri sembolize edildi.

Aksu Deresi’nin Karadeniz’e döküldüğü alanda gerçekleştirilen festivalin geleneklerinin sembolize edilmesi etkinliğine, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, bazı siyasi partilerin temsilcileri, milletvekili adayları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptığı konuşmada, 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olan bir festivali geleceğe taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Aksu, bu yıl 34. kez düzenlenen ‘Uluslararası Giresun Aksu Festivali‘nin, tarihi geçmişi bakımından Türkiye’nin en eski 3 festivalinden birisi durumunda bulunduğuna dikkat çekti. "Bu kadar eski bir tarihi geçmişe sahip festivalimizi daha da ileri götürmek istiyoruz. Bu noktada festivalimiz International Council of Organizations of Folklore FestivalsFolk Arts (Folklor Festivalleri Halk Sanatları Organizasyonları Uluslararası Konseyi) üyesi oldu. Böylece Giresun’un Aksu Festivali, gerçek anlamda uluslararası bir haline geldi. Göreceksiniz gelecek yıllarda çok daha coşkulu ve katılımlı bir festival izleyeceğiz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise, yaptığı konuşmada, "Uluslararası Giresun Aksu Festivali”nin marka festivallerden birisi olduğunu söyledi.

Canikli, "Bütün Giresunlular’ı bir araya getiren, bizlere baharın kapısı açan bir festival. Bu tür festivallerin en önemli özellikleri eğlencenin öne çıkması. Birlik ve beraberliğin öne çıkmasıdır." diye konuştu.

KATILIM YİNE AZDI

Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında gerçekleştirilen geleneklerin sembolize edilmesi etkinliğine Giresun halkı yoğun ilgi göstermedi. Geçmiş yıllarda binlerce insanın biraraya gelmesine vesile olan geleneklerin sembolize edilmesi etkinliğine, geçen yıl ‘canlı bomba‘ ve ‘terör saldırısı‘ olacağı yönündeki söylemler nedeniyle katılım az olmuştu.

Bu yıl da Giresunlu festivalin geleneklerin sembolize edilişine ilgi göstermedi. Aksu’da yapılan etkinlikleri 3 bine yakın kişi takip etti.

AK PARTİ İLE CHP’Lİ ADAYLAR BİR SEMŞİYENİN ALTINDA

Geleneklerin sembolize edilmesi etkinliklerinin açılış konuşmalarının yapıldığı sırada başlayan sağanak yağış, protokolü ve vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Etkinliği takip eden vatandaşlar yağmurdan korunmak için alanı terk ederken, protokolün bulunduğu alanda ise ilginç görüntüler ortaya çıktı. AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve AK Parti Giresun 4. sıra Milletvekili adayı Şengül Şahin, CHP Giresun 2. sıra Milletvekili adayı Aykut Gezmiş’in tuttuğu şemsiyenin altında durarak yağmurdan korunmaya çalıştılar.

PROTOKOL FESTİVAL GELENEKLERİNİ YERİNE GETİRDİ


Festivale katılan protokol üyeleri festival geleneklerini yerine getirdi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile festivale katılan yerli ve yabancı konuklar festival gelenekleri olan saç ayaktan geçti, Aksu Deresi’ne 7 çift, bir tek taş attı. Yerli ve yabancı halk dansları toplulukları festival kapsamında, gösteriler sundu. 34. Uluslararası Giresun Aksu Festivali 23 Mayıs tarihinde sona erecek.