Sivas‘ın Suşehri ilçesinde, okullarda şiddetin önlenmesi için İlçe Yürütme Kurulu Başkanı ve Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir‘in oluru ile alınan karar doğrultusunda Suşehri Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ‘Şiddet, Suç ve Baş Etme Yöntemleri‘ konulu seminer düzenlendi.
Şiddet suç ve baş etme yöntemleri konulu seminerde Suşehri Emniyet Müdürü Turgay Olgun, İlçe Vaizi Keramettin Genç ve Rehber Öğretmen Seher Gökçe sırasıyla slayt eşliğinde öğrencilere şiddet, suç ve öfke kontrolü hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Suşehri Rehberlik Araştırma Merkezi yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada amaçlarının öğrencileri bilgilendirmek olduğunu söyleyerek, "Her yıl düzenlediğimiz şiddet, suç ve baş etme yöntemleri ile birlikte öfke kontrolü konularını ilçe merkezindeki 9. sınıf öğrencilerine slayt eşliğinde konuyla alakalı birim müdürleri tarafından seminer verilmektedir. Amacımız öğrencilerimizin özellikle şiddet, suç ve öfke kontrolü konularında daha bilinçli olmalarını sağlamaktır" dedi.
Suşehri Lisesi Konferans Salonu‘nda yapılan seminerin bir hafta süreceği ve ilçe merkezindeki tüm 9. sınıf öğrencilerine verileceği bildirildi.