Cizreli Öğrenciler Kara Tahtadan Akıllı Tahtaya Geçti

Şırnak‘ın Cizre ilçesinde Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu‘ndaki kara tahtalar yerini akıllı tahtalara bıraktı.

Şırnak‘ın Cizre ilçesinde Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu‘ndaki kara tahtalar yerini akıllı tahtalara bıraktı.

    Okul Müdürü Cihan Ürün, okullarında 16 sınıfta ders anlatımını akıllı tahta üzerinde yaptıklarını söyledi. Ürün, öğrencilere daha iyi eğitim vermek için ‘Dokunmatik Akıllı Tahta Projesi’ne imza attıklarını ifade etti.

    Bölgede devlet okullarında ilk olan bu projenin Türkiye’de çok az sayıdaki devlet okulunda uygulandığını vurgulayan Cihan Ürün, "Okul, gerçekleştirmekte olduğu bu proje sayesinde çığır açan teknoloji harikası dokunmatik akıllı tahtalarla eğitim vermektedir. Özellikle sınıf içi eğitimlerinde yüksek verimlilik ve görsellik sağlayan bu akıllı tahtalar, öğrencilerin de dersi daha iyi dinlemelerini ve derse daha iyi katılmalarını sağlamaktadır. Görsel öğelerle zenginleştirilmiş ders, zengin içeriklerle öğrencilere sunulmakta ve böylece dersler daha akıcı işlenmektedir. Deneylerin dahi büyük bir bölümü bu tahtalar sayesinde öğrencilere izlettirilmektedir. Okulun hedefi öğrencilerin daha iyi öğrenmelerini sağlayarak çok daha bilgili bir eğitim –öğretim hayatı geçirmelerini sağlamaktır. Tahmini olarak yüzde 65 oranında başarıyı artıracak olan dokunmatik akıllı tahtalar, öğrenme konusunda eskiye nazaran büyük bir fark yaratacaktır." diye konuştu.

    Cihan Ürün bu projenin gerçekleştirilmesinde kendilerinden desteklerini esirgemeyen Cizre Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Cizre Emniyet Müdürlüğüne ve okul için yapılan her yenilikte kendilerinden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen velileri teşekkür etti.