Özel Erciyes Eğitim Kurumları’Nın Büyük Başarısı

Özel Erciyes Eğitim Kurumları, ‘Avrupa Birliği Comenius’ projesini başarıyla tamamladı.

Özel Erciyes Eğitim Kurumları’Nın Büyük Başarısı
Özel Erciyes Eğitim Kurumları Erciyes Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ‘Avrupa Birliği Comenius’ projesi kapsamında 2009 yılında başlayan ve İspanya, İtalya, Slovenya, Avusturya, Slovakya, Norveç, Polonya ve Türkiye’nin ortak olduğu “Treasures Of The Mountains” (Dağların Hazineleri) projesini başarıyla tamamladı.

Proje kapsamında misafir öğretmen ve öğrenciler, Kayseri de tabii ve tarihi zenginlikleri, müzeleri, ören yerleri, Erciyes Dağı ve Kapadokya bölgesinde incelemelerde bulundu.

Özel Erciyes Eğitim Kurumları Genel Müdürü Metin Bekiş de yaptığı açıklamada, bu tip projelerin hem kendi öğretmen ve öğrencilerine hem diğer proje ortaklarına önemli kazanımlar sağladığını belirtti. Aynı zamanda projeyle uluslararası bir kültür köprüsünün de kurulduğuna dikkat çeken Bekiş, misafir oldukları ülkelerde hem Türk kültürünü hem de okullarını tanıtma imkanı bulduklarını ifade etti. Erciyes Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ise, böyle güzel bir projeyi tamamlamanın ve Türkiye’nin değerlerini tanıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yeni proje çalışmalarını da bir an evvel başlayacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA