Öğrencilerden Sarı Gelin‘li Müzeler Haftası Kutlaması

Manavgat‘ta Müzeler Haftası etkinlikleri minik öğrencilerin keman ve bağlama eşliğinde söylediği Sarı Gelin, Uzun İnce Bir Yoldayım ve Yemen Türküsü resitaliyle başladı.

Manavgat‘ta Müzeler Haftası etkinlikleri minik öğrencilerin keman ve bağlama eşliğinde söylediği Sarı Gelin, Uzun İnce Bir Yoldayım ve Yemen Türküsü resitaliyle başladı.

    Manavgat Özel Resitalim Müzik Eğitim Ve Kültür Merkezi öğrencilerinin Side Müzesi avlusunda sunduğu Türkü şölenine Antalya Vali Yardımcısı ve İlçe Kaymakam Vekili Emir Osman Bulgurlu, Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Kemal Şahintürk, Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz, Side Müze Müdürü Güner Kozdere ve turistler eşlik etti. Müze Müdürü Güner Kozdere, konser bitiminde Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar‘a müzeye yaptığı katkılardan ötürü onur belgesi takdim etti. Açılış töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Vekili Emir Osman Bulgurlu, Antalya bölgesinin dünyada olmayan arkeolojik zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Antalya bölgesinin arkeolojik zenginliğinden ötürü adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Bulgurlu, bu zenginliklerin başında da Pamfilya‘nın başkenti Side Antik Kent‘nin geldiğini kaydetti.

    SİDE MÜZESİ‘NDE SERGİLENEN TARİHİ ESERLER EBRU SANATIYLA BULUŞTU

    Side Müzesi, etkinlikler kapsamında müze içinde ebru, Nallıhan oyaları, fotoğraf, resim ve Ormana evleri sergisi açtı. Sergiyi gezen protokol üyeleri ebru ustası Mukadder Kavas‘ın yaptığı ebru sanatıyla ilgili bilgi aldı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz, güzel sanatlara karşı hep küçük yaştan itibaren ilgisinin olduğunu belirtti. Başsavcı Deniz, ebru ustası Kavas‘ın yardımıyla ebru yaptı. Ebru sanatçısı Kavas, haftanın önemine binaen Side Müzesi‘nde 19 üniversiteden 44 öğrencinin yaptığı 102 ödüllü ebru tablosunu sergileyerek sanat severlerin beğenisine sunduklarını kaydetti.

Program sonunda Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Kemal Şahintürk ve Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere bu yıl hizmete açılan müze idari binasının açılış kurdelesini kesti.