Milletvekili Adayı Dolandırıcılıktan Tutuklandı

Hakkari‘de bir kişinin telefonla aranarak 20 bin lirasının dolandırılmasıyla ilgili olarak aralarında bir partinin milletvekili adayının da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Hakkari‘nin Yüksekova ilçesinde K.D‘yi telefonla arayan kişi, kendisini başkomiser olarak tanıtarak, telefon kartının kopyalanarak terör örgütü PKK üyeleriyle görüştüğünün saptandığını ve banka hesaplarındaki paraların da bu şekilde boşaltılabileceğini, bunu önlemek için parasını geçici olarak kendisine bildirecekleri güvenli bir hesap numarasına aktarması gerektiğini söyledi.

Banka hesabından yaklaşık 20 bin lirayı kendisine bildirilen hesap numarasına aktaran K.D, görüştüğü kişiye ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak güvenlik güçlerine başvurdu.

Bunun üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, K.D‘nin parasını aktardığı hesabın Şanlıurfa‘da olduğunu belirledi. 

Konunun Şanlıurfa polisine bildirilmesi üzerine inceleme yapan güvenlik güçleri, hesabın Ömer T‘ye (24) ait olduğunu tespit etti.

Bu kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, Ömer T‘nin hesabını İsmail A‘ya (24) kullandırdığını iddia edip bunun karşılığında para aldığını öne sürdü.

Daha sonra yakalanan İsmail A. da aldığı parayı bir partinin 12. sıra milletvekili adayı olan dayısı Demir E‘ye verdiğini iddia edince Demir E. de gözaltına alındı.

3 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından tutuklandı. 

Kaynak: AA