Denizlili Hayırseverler Endüstri Meslek Lisesi Yaptırmak İçin Yarışıyor

Denizli’de tamamı hayırseverlerin katkısıyla yapılması planlanan üçüncü endüstri meslek lisesi için dokuz işadamı tarafından protokol imzalandı.

Denizlili Hayırseverler Endüstri Meslek Lisesi Yaptırmak İçin Yarışıyor
Denizli’de tamamı hayırseverlerin katkısıyla yapılması planlanan üçüncü endüstri meslek lisesi için dokuz işadamı tarafından protokol imzalandı. İmza törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile işadamları Ar Döküm Makine ve Merdane adına Muhsin Özcan ve İrfan Özcan, Campet-Cam Petrol Motor adına Efraim Duman ve Yurdal Duman, Uğurlu Oto Cam adına İrfan Duman, Hisar Dokuma ve Boya adına Selahattin Yaprak ve Şükrü Yaprak, Aslan Tekstil adına Nilgün Ök, Pamukkale Halıcılık adına Habip Kızıltaş, Özer İnşaat adına Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer katıldı.

Vali Erkmen, okulun hayırseverlerin katkısıyla ve atölyelerinde devlet imkânlarıyla yaptırılacağını belirterek, “Üçüncü endüstri meslek lisesi için sadece sanayicilerimiz değil, ilimizde ekonomik faaliyetlerde bulunan çok değerli büyüklerimiz ve dostlarımızın da destekleri oluyor. Çok güzel ve büyük bir okul olacak. Atölyeleriyle birlikte toplam 10 milyon liraya mal olacak. Biz devlet olarak atölyeleri yapacağız. Bir an önce başlayıp 2012 Eylül ayında açmayı planlıyoruz.” dedi.

DTO Başkanı Özer ise endüstri meslek lisesinin il ekonomisine önemli katkılar yapabileceğini söyledi. Özer, "Denizlili sanayicimiz, yıllardan beri ara eleman sıkıntısı çekiyor. Okulla bu eksikliğin önemli ölçüde gidereceğini düşünüyorum. Sanayicimizin, eskisine nazaran mesleki okulların önemini kavradığını ve destek olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hayırsever işadamları da eğitime katkı yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Göveçlik Mahallesi‘nde yapılması planlanan endüstri meslek lisesine 75 bin lira yardımda bulunan hayırseverlerin isimleri sınıflara verilecek. 43 derslik ve bin 200 öğrenci kapasiteli okul, iki kattan oluşacak.