Başkan Kocaoğlu: Belediyenin Adı Şaibeye Karışmadı, Karışmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ve Çiğli ilçelerinin ardından Altındağ Kültür Merkezi‘ni de açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ve Çiğli ilçelerinin ardından Altındağ Kültür Merkezi‘ni de açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Toptan Çözüm”den üreticiye destek projelerine kadar çeşitli çalışmalarını anlatarak, yolsuzluk operasyonuna da değindi. Kocaoğlu, "Boğaz dokuz boğum, biz boğazımızdan kelimeleri 18 defa yutkunarak geçiriyoruz; yeter ki İzmirli hemşehrilerimiz zarar görmesin. Siz yapılan işleri, konuşmaları, değerlendirmeleri, belden aşağı vurmaları ve belediyemize yapılan operasyonu biliyorsunuz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bütün üst düzey yöneticilerini izler, gereken rotasyonları ve değerlendirmeleri yapar. Bugüne kadar böyle geldi, bu belediyeden çıt çıkmadı. Bu belediyenin adı şaibeye karışmadı, rüşvete karışmadı, ihale yolsuzluğuna karışmadı, zimmete paraya geçirmeye karışmadı, hırsızlığa, uğursuzluğa karışmadı, karışmayacak da." dedi.

Ezber bozan, halktan yana, ezilenden yana insanların istenmediğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "İşbirlikçi isteniyor. Kısa yoldan köşe dönmeci olmak isteniyor ama biz bildiğimiz yolda çalışacağız.” şeklinde konuştu. Taşeron sistemini ortadan kaldırarak ezber bozduklarını belirten Kocaoğlu, “12 Eylül 1980‘den itibaren bir taşeron sistemi üretildi. Bütün devlet kurumları, bütün belediyeler, bütün özel sektör uyguluyor ama hiçbir yasal dayanağı yok. İnsanlıkla da alâkası yok, tam bir kölelik düzeni. Göreve geldiğim zaman 6 bin taşeron işçi vardı, indire indire 2 bin 600 kişi kalmıştı, onları da 2010 Aralık ayında yaptığımız ihaleyle bünyemize aldık. Taşeronlaşmayı kaldırmak ve bu konuda örnek olmak Türkiye‘de en büyük suç, çünkü emekten yana tavır alıyorsunuz.” dedi.

Kocaoğlu mezhep, din, etnik köken, bölge, şehir, hemşehri ayrımcılığı yapmadıklarını, nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun herkese insan olarak baktıklarını ifade etti. Vatandaşların geleneklerini, göreneklerini, kültürlerini ve inançlarını sürdürebilecekleri mekanlar oluşturabilmek amacıyla çeşitli bölgelerde kültür merkezleri ve çok amaçlı salonlar kurduklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Altındağ Kültür Merkezi‘ni kültürümüz nesiller boyu devam etsin, Anadolu‘nun özü ve ruhu olan Alevi-Bektaşi kültürü bu ocakta yaşasın, nesilden nesile devam etsin diye yaptık. Sırada Torbalı ve Selçuk var.” diye konuştu.