Bakan Babacan Tunalı Esnafını Ziyaret Etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim gezileri kapsamında Tunalı Hilmi Caddesi esnafını ziyaret etti.

Babacan, Tunalı‘da ilk olarak Kuğulu Park‘ta dinlenen vatandaşlarla sohbet etti. Babacan, burada emeklilerin sorunlarını dinledi ve emekli aylıklarının 6 ayda bir en az enflasyon oranında artırıldığını söyledi. Memur emeklisi olduğunu söyleyen bir vatandaşın "Milletvekili maaşları da enflasyon oranında mı artıyor" sorusuna Babacan‘ın ‘evet‘ yanıtını vermesi üzerine ise vatandaş, "Yapmayın Sayın Bakanım, birbirimizi kandırmayalım" karşılığını verdi.

Daha sonra bir taksi durağına girerek taksicilerle çay içen ve sohbet eden Babacan, taksicilerin sorunlarını dinledi. Taksiciler, Kuğulu Kavşağı‘ndaki düzenleme nedeniyle, Tunalı trafiğini yoğun bulan insanların, parktan Atatürk Bulvarı‘na geçerek taksiye bindiklerini ve bunun da kendilerini mağdur ettiğini belirterek, Tunalı‘dan bulvara çıkış talep ettiler. Taleplerini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek‘e iletemediklerinden yakınan taksiciler, can güvenlikleri için kabinli taksi

istediklerini ve bu yenileme için de bir defaya mahsus ÖTV ve KDV muafiyeti istediklerini söylediler. Trafik sigortasının pahalı olduğunu söyleyen taksiciler, sosyal güvencelerinin de olmadığını söyledi. Babacan da, bildiği kadarıyla bu sorunun bir yasa ile çözüldüğünü söyledi.

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin de taksicilere sorular yönelten Babacan, gazetecilerin akaryakıt üzerindeki vergilerde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını sormaları üzerine, "Yıl sonuna kadar vergiler sabit. Bütçe de ona göre yapıldı" yanıtını verdi.

Elektrikli araç yapımına birkaç ay içinde başlanacağını belirten Babacan‘a taksicilerin yanıtı, "Bizi ancak çeşme suyu ile çalışan araçlar kurtarır" oldu.

IMF BAŞKANI SEÇİMİ

Gazetecilerin IMF Başkanlığına Kemal Derviş‘in isminin geçmesi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Babacan, "Hükümetin belirlediği bir isim yok, bir aday yok" yanıtını verdi. Taksicilerin "Siz düşünüyor musunuz" sorusuna ise Babacan, "Hükümetin bir kararı yok" karşılığını verdi.

Babacan daha sonra Tunalı Hilmi Caddesi‘ndeki dükkanlara girerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: İHA