Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal Afşin'de

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, Afşin'e bağlı Esence, Alemdar, Büyük Tatlar ve Çoğulhan kasabalarında Ak Parti seçim bürolarını düzenlenen törenlerle açtı.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal Afşin'de
Esence Beldesi Ak Parti seçim bürosunun açılışında konuşan Mahir Ünal, Ak Partinin bir millet hareketi olduğunu söyledi.

Vatandaşın ilgisinin 8,5 yıldır değişmediğini aksine her geçen gün partilerine olan teveccühün giderek arttığını kaydeden Ünal, “Buraya gelirken yolda durduk ve tarlada çalışan bacılarımızla selamlaştık. Şimdi burada sizinle beraberiz ve sizlerin gözündeki ışığı gördüğüm zaman hamdolsun içim ferahlıyor. Şimdi Sayın Başbakanımızı daha iyi anlıyorum. Sayın Başbakanımız siyaseti sizlerle yapıyor, bizlerle yapmıyor. Hatta gelirken arkadaşlarıma dedim ki; ‘Recep Tayyip Erdoğan bu sevgiyi, bu gönül bağını çok güzel görüyor ve bu gönül bağını kuruyor ve milletiyle siyaseti yapıyor. Milleti de O’nu bağrına basıyor ve desteğini her seçimde gösteriyor.’ Peki, biz ne yapıyoruz? Tayyip Erdoğan ne yapıyor? 8.5 yılda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ne yaptığına sizde, bizde şahit olduk. Bugüne kadar siyaset dediğimiz şeyden hepiniz nefret ettiniz değil mi? Niye? Çünkü siyasetçi söz verdi. Siyasetçi vaat etti ve seçimden önce geldi ve verdiği sözleri tutmadı. Ama Tayyip Erdoğan diye bir adam geldi, her sözünün arkasında durdu, her sözünü tuttu ve kendisine çıkarılan engellere rağmen buraya kadar geldi” şeklinde konuştu.

SÜLEYMAN DEMİRELAK PARTİ KARŞITI KOALİSYONU DESTEKLİYOR”
Süleyman Demirel’in AK Parti karşıtı koalisyonları desteklediğini belirten Ünal, şunları söyledi:
“Şimdi AK Parti iktidara geldiğinden beri, AK Parti’yi engellemek için her ne pahasına olursa olsun ve AK Partiden kurtulalım diyen ve akşam belki dinlemişinizdir iki üç günden beri bu konu tartışılıyor. Eski siyasetin simgesi haline gelen Süleyman Demirel bir süreden beri Cumhuriyet Halk Partisinin adeta listesini düzenliyor, kimin aday olup kimin aday olmayacağını belirliyor. Dünde ağzından kaçırdı ‘ben CHP’yi desteklemiyorum, Haberal’ı destekliyorum’ dedi. Şimdi doğru söylüyor CHP’nin içinde olduğu ve AK Parti karşıtı koalisyonu destekliyor. Peki bunlar neden AK Partiyle 8.5 yıldan beri uğraşıyorlar? Bunun tek bir cevabı var kardeşlerim. Çünkü Ak Parti bir millet hareketi, Çünkü Ak Parti milletine yaslanarak siyaset yapıyor. Çünkü AK Parti milletin derdiyle dertlenmiş ve millete tepeden bakmayan bir siyaset yürüttüğü için bunlar AK Parti ile mücadele ediyor. Bankaların içlerinin nasıl boşaldığını, milletin kaynaklarının kimlere peşkeş çekildiğini ve Türkiye’nin ne hale geldiğini hatırlayın.

“TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN HAKLARI KORUNACAK”
Mahir Ünal, tarım sektöründe çalışan işçilerin haklarının korunacağını kaydederek, “Biz inşallah önümüzdeki dönem tarım işçilerimizin haklarını özellikle düzenleyeceğiz ve güvence altına alacağız. Tarım destekleri konusunda şuana kadar hiçbir hükümetin yapmadığı destekleri yaptık ama eksiklerimiz yok mu var. Bu cumhuriyet 1923’de kuruldu, 2002’de kurulmadı. 1923’ten bu güne kadar 80 yıl boyunca cumhuriyetin bütün sıkıntılarını ve sorunlarını biz geldiğimizde kucağımızda bulduk. 8 yıl boyunca çözebildiğimizi çözdük. Çözemediklerimiz üzerinde çalışıyoruz. Şimdi diğer siyasetçilere bakıyoruz, biz 8.5 yıldan beri sorunları çözmeye çalıştıkça muhalefet partileri bu sorunlar üzerinde istismar ediyorlar. Diyoruz ki kardeşim gelin beraberce uzlaşarak bu sorunları çözelim. Çünkü muhalefet yapmak demek çözüm üretmek demektir. Bizim muhalefet daha çok sorun çıkartıyorlar. Ama hamdolsun biz şuanda onları da aştık.” Şeklinde konuştu.

MİLLETİN ANAYASASINI YAPACAĞIZ”
Yapılacak yeni anayasanın hiç kimsenin değil milletin anayasası olacağını vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:
“İnşallah Anayasayı da değiştireceğiz birlikte. Çünkü bu Anayasa değişmeden vallahi size de bize de rahat yok. 12 Eylül’de ve 28 Şubat’ta yapılanları hepiniz hatırlıyorsunuz, ne sıkıntılar yaşadığımızı hepiniz hatırlıyorsunuz. Şimdi neye göre darbeyi yaptılar? Bu Anayasaya dayanarak darbeyi gerçekleştirdiler. ‘İç Hizmet kanunun 35 maddesi Orduya cumhuriyeti koruma ve kollama görevi veriyor’ diye darbeyi gerçekleştirdiler. O Anayasa durduğu sürece bu olabilir, biz bunu bu yüzden değiştireceğiz. Bu AK Partinin meselesi değil, hepimizin meselesi ve bu milletin meselesidir. Her birimizin bu işte fert fert sorumluluğu var. Bu büyük millet, bir sivil anayasa yapamayacak kadar aciz mi? Diyorlar ki; ‘AK Parti kendi anayasasını yapacak’. Anayasanın nasıl olması gerektiği belli zaten biz 1983’den beri bu anayasa işini tartışmıyor muyuz? 30 senden beri anayasanın nasıl olması gerektiği zaten ortaya çıkmış. Yapılacak sadece şu bu beldenin sakinleri olarak bir sıkıntı yaşarsınız ve bir protokol sözleşme hazırlamak istesiniz, çağırırsınız bir avukatı ve dersiniz ki; ‘bizim ihtiyaçlarımıza göre bize bir sözleşme hazırla’, hukuk diline uygun bir şekilde avukat bir sözleşme hazırlarsa avukat mı hazırlamış olur, siz mi hazırlamış olursunuz? Siz hazırlamış olursunuz avukat sadece hukuk diline çevirmiş olur. Şimdi bu millet bu anayasayı hazırlayacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi de anayasa diline çevirecek. AK Partinin bununla ne alakası var? AK Parti ne yapacak bu milletin sivil bir anayasası olması için canıyla başıyla mücadele edecek, bizim yapacağımız budur. Sizin üzerinize düşende AK Partiyi güçlü bir şekilde meclise göndermek. Ben her birinizin bu sorumlulukta olduğunuzu biliyorum. Zaten siyasetin amacı dertleri ve sıkıntıları gidermektir. Biz bugün buraya gelip yarın bir daha uğramayacaklardan değiliz. Biz hep buradayız. Seçimden sonrada buradayız merak etmeyin. Ama önce bu yüce millet, kendi özgürlükçü, çoğulcu, bir toplumsal sözleşme niteliğindeki anayasayı oluşturulması gerek. Bunu inşallah hep birlikte yapacağız.”