112 Helikopterleri İki Bebek İçin Geldi

Zonguldak‘ta, yendioğan iki bebek 112 helikopter ambulansları ile Ankara‘ya sevk edildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi yenidoğan yoğun bakım ünitesinde müşahade altında tutulan Serkan-Hatice Maden çiftinin Şura Nisa isimli 26 haftalık doğan bebekleri, yenidoğan kalp yetmezliği teşhisi ile Ankara Zekai Tahir Burak Çocuk Hastanesi‘ne sevk edildi. Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde ikamet eden çiftin bebeklerinin 45 gündür ZKÜ‘de tedavi altında tutulduğu belirtildi.

Henüz ismi konulmayan ve bir günlük olduğu öğrenilen diğer bebek ise pulmoner atrezi teşhisi ile Ankara Dışkapı Pediatrik Kardiyoloji Bölümü‘ne sevk edildi.

Ankara‘dan havalanan 112‘ye ait iki helikopter ambulans, sis

nedeniyle Zonguldak‘a inemedi. Devrek ilçesinde bulunan 2. Jandarma Er Tabur Komutanlığı‘na inen hava ambulansları,

karayoluyla Zonguldak‘tan Devrek‘e 112 ambulansları ile gelen bebekleri alarak Ankara‘ya hareket etti. Bebeklerin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

26 haftalık olan Şura Nisa Maden‘in annesi Hatice Maden, helikopterin kalkışı sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Hatice Maden, "112‘yi getirene götürene Allah razı olsun. Bize bu imkanları sağlayan devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan, iki gün önce Zonguldak‘ın Kozlu beldesindeki şehir stadına gelen helikopter ambulansı, henüz ismi konulmayan

ve pediatrik kardiyolojiye sevk edilen bir bebeği alarak Ankara‘daki Başkent Üniversitesi Hastanesi‘ne götürmüştü.

Kaynak: İHA