Türklerden Huzurevindeki Belçikalılara İade-İ Ziyaret

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki bir grup Türk, huzurevi ziyaretine bulunarak Türkiye’ye turist olarak giden yaşlı Belçikalılara bir nevi iade-i ziyarette bulundu.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki bir grup Türk, huzurevi ziyaretine bulunarak Türkiye’ye turist olarak giden yaşlı Belçikalılara bir nevi iade-i ziyarette bulundu.

Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Synergie Öğrenci Derneği yönetici ve üyeleri Brüksel’de bir huzurevini ziyaret etti. Türkler, ziyarette huzurevi sakinlerine çiçekler, pastalar ve el işi ürünlerinin çeşitli örneklerini içeren hediyeler takdim etti. Huzurevi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette sanatçı Kürşat Zengin’in söylediği şarkılar eşliğinde tempo tutuldu. Ziyaretçiler rahatsızlıkları sebebiyle etkinliğe katılamayan diğer huzurevi sakinlerini de ayrıca odalarında ziyaret ederek onlara hediyeler sundu.

Yunus Emre Kültür Merkezi Müdür Vekili Rahmi Göktaş Synergie Derneği ile birlikte gerçekleştirdikleri etkinlik sayesinde huzurevi sakinleri ile aralarında duygusal bağlar kurulduğunu söyledi. Göktaş, huzurevi sakinleri içinde yıllar önce Türkiye’yi ziyaret etmiş pek çok kişinin bulunduğunu, kendilerine bu sebeple çok sıcak davranıldığını, bir anlamda Yunus Emre Türk Kültür Merkezi olarak yıllar sonra kendilerine ilk iadeyi ziyareti gerçekletirmiş olduklarını söyledi.

Synergie Derneği Başkanı Aşına Eken ve Başkan Yardımcısı Fadime Göktaş, bu ziyaretin bir gelenek haline gelmesini dilediklerini belirterek, belirli bir yaşa gelmiş insanların ilgiye ihtiyaç duyduklarını bir kez daha yakinen gördüklerini kaydetti. Göktaş, ‘‘Karma bir gruptan oluşan üyelerimiz ve çocuklarımızla bir nebze de olsun vakit geçirmek onların ellerinden tutmak ve gözlerinin içine bakmak bizleri son derece mutlu etti.’’ ifadelerini kullandı.