Bilici Yatırım‘ın Hisseleri İmkb’De İşlem Görmeye Başladı

Adana merkezli Bilici Yatırım‘ın hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

Adana merkezli Bilici Yatırım‘ın hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

Başarılı bir halka arz süreci izleyen firma, ‘BLCYT’ koduyla hisse senedi piyasasında yerini aldı. Toplam 2 bin 800 yatırımcının katılımı ile arzın 2,16 katı talep toplayan Bilici Yatırım hisselerinin ilk işlem günü için İMKB’de çan töreni yapıldı.

Seansı açan çanı İMKB 1. Başkan Yardımcısı İbrahim Kurban, Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Başkanı İsmail Gülle çaldı.

Törende söz alan Mehmet Ali Bilici, “Borsamıza, 14 sene aradan sonra Adana’dan taşıdığımız içten bir ‘Merhaba’ ile geliyor; bu camianın yeni üyesi olarak ‘Hoş bulduk’ diyorum. Artık, halka açık şirketler kervanının en yeni üyesi olarak biz de bu yolculuğa çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Halka açılma kararının, kurumsallaşma adına alınmış önemli bir karar olduğunu belirten Bilici, şöyle devam etti:

“Bilici Ailesi olarak, 60 senelik sanayi ve ticaret hayatımızda yeni bir dönüm noktasındayız. Bilici Yatırım’ı gelecek kuşaklara taşımak, ülkemiz ekonomisine katkısını daha uzun seneler devam ettirmesine imkân vermek istedik. İstikrarlı,

kârlı ve borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıktık. Şirketimize güvenerek hisse senetlerimize yatırım yapan yeni ortaklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların inanç ve güvenini boşa çıkarmayacağız.”

Bilici, “Biz, her bir yatırımcımızı ailemizin bir üyesi olarak görüyoruz. Dolayısıyla yeni ortaklarımızı kendimizden ayrı tutmayacağız. Akşamları yastığa başımızı koyduğumuzda iç huzuruyla uyuyabilmek için, artık göz önünde bulundurmamız gereken binlerce ortağımız olduğunun idraki içindeyiz.” dedi.

Bilici Yatırım’ın 9-11 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılan talep toplamada, arzın 2,16 katı talep toplanmış, bireysel taleplerin yüzde 44,67’si karşılanabilmişti. Hisse başına fiyatın 2,70 lira olduğu arza 2 bin 800 yatırımcı katılmış, 26,8 milyon liralık gelir elde edilmişti.

Halka arzda hisselerin yüzde 23,60’ı Adanalı yatırımcılar tarafından satın alınırken, İstanbul’dan gelen alımlar toplam satışın yüzde 35,92’sini oluşturmuştu. Üçüncü sırayı yüzde 4,93’lük payıyla İzmir almıştı.