İki yazar canlı yayında birbirlerine girdi

Gazeteci Serdar Arseven “İsmet İnönü, Cumhuriyet Gazetesinin sahibine balgamla tükürdü” dedi.

İki yazar canlı yayında birbirlerine girdi
Beyaz Tv ekranlarında Faruk Mangırcı’nın modere edip gazeteci Mehmet Faraç, Serdar Arseven ve Prof.Dr.Özcan Yeniçeri’nin yorumcu olarak katıldığı Yüksek Gerilim’de Serdar Arseven’in söylediği sözler programa damgasını vurdu. Mehmet Faraç ise canlı yayında Muş Valisi Ali Çınar’ı istifaya davet etti.

Valilerin masaya yatırıldığı programda Prof.Dr. Özcan Yeniçeri Muş Valisi Ali Çınar’ın bakan ayakkabısını silmeye yeltendiği görüntülerinin internette yer almasından sonra eleştirilerini dile getirerek “Valiler devlet adamıdır ve devleti temsil ederler. Gerçekten valiler iktidarın il başkanı ve bir mensubuymuş gibi davranıyor. Bu kavramları devlet kavramını birazda ayağa düşürmek olarak tabir ediyorum.” dedi.

Gazeteci Mehmet Faraç ise “Bir vali, devletin valisi olduğu gerçeğini unutmamalıdır. Ali Çınar, istifa etmelidir. Ülkenin başbakanı için Padişahım çok yaşa diye pankart açılıyorsa, bu da kendini köle gibi kullandırır.” dedi.

Muş Valisi Ali Çınar’ı istifaya davet eden Faraç “Muş valisi Ali Çınar, Cumhuriyetin Valisi iseniz, ettiğiniz yemine sadık iseniz, orayı bırakın gidin. Bir lostra salonu açın, ilk müşteriniz ben olacağım. Ayıp utandım. Ben yüzlerce valiler hakkında haberim yaptım. Ama develetin ve bürokrasinin onurunu bu kadar ayaklar altına alan bir vali görmedim. Bürokraside ciddiyet kalmadı.” dedi.

Bu sözler üzerine sinirlenen gazeteci Serdar Arseven, yaşanan olaya CHP iktidarlarından örnek vererek “Bırak valiyi, Nadir Nadi’nin suratına balgam fırlatıyor İsmet İnönü. Rezalet CHP’nin tek şef döneminde başlamış. Senin Cumhuriyet Gazetesinin sahibi Nadir Nadi’nin yüzüne balgamla tükürüyor İsmet İnönü. Sonra da Nadir Nadi gitmiş Ankara Barosunda ağlıyor. Şemsi Sılkım’a sor, O ozaman onun foto muhabiriydi.” dedi.

Öte yandan iki zıt yazar Serdar Arseven ve Mehmet Faraç arasında Yunanistan’a verilen adalar hususunda sert tartışmalar yaşandı. Lozan antlaşmasını “Kahramanlık” olarak gören Mehmet Faraç’a tepki gösteren Serdar Arseven “Faraç tribünlere oynuyor.” dedi.

Bu konunda anlaşamayan gazeteciler arasında polemik yaşandı. Arseven Faraç’a “Anlamıyorsun. Mırra mı açtın yine. İçine bir şey mi kattın.” dedi. Faraç ise Arseven’e “Sen kafayımı çektin hakkakten yaa.” dedi.

BEYAZ GAZETE