Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yılmaz: Provokatif Eylemlere Asla Prim Vermeyeceğiz

Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Etem Yılmaz, Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi‘nde bir öğretmenin, başörtülü olduğu gerekçesiyle bir öğrenciyi darp etmesini kınadıklarını belirterek, "Ülkemizin barış ve kardeşliğe en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde, bu tür provokatif eylemlere asla prim vermeyeceğiz." dedi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yılmaz: Provokatif Eylemlere Asla Prim Vermeyeceğiz
Eğitim Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı İbrahim Etem Yılmaz, Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi‘nde bir öğretmenin, başörtülü olduğu gerekçesiyle bir öğrenciyi darp etmesini kınadıklarını belirterek, "Ülkemizin barış ve kardeşliğe en çok ihtiyacı olduğu bu dönemde, bu tür provokatif eylemlere asla prim vermeyeceğiz." dedi. Yılmaz ve sendika üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasıyla söz konusu olayı şiddetle kınadı.

Adı geçen öğretmenin vukuatının bu olayla sınırlı olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Daha önce de servis araçlarındaki başörtülü öğrencileri indirmeye kalkan, kız öğrencilerin etek boylarının neden uzun olduğunu soran da bu öğretmen. Bu kafa yapısındaki bir insanın, öğretmenlik yapması bile sakıncalıdır. Ders saati dışında evine gitmek isteyen bir öğrenciye gözü dönmüşçesine saldırmaktan çekinmeyen birine, çocuklarımızı nasıl emanet edeceğiz? Kendilerini çağdaş sayanlar, geçmişteki eğitim sistemini ‘eli sopalı öğretmen‘ tasviriyle eleştirenler, bugün öğrenciye fiili saldırıda bulunmayı uygun görüyor." şeklinde konuştu. Sıradan insanların bile eğitimde dayağın yeri olmadığını bildiği bir zamanda, eğitim camiası içinde bu kafa yapısındaki insanların bulunmasının üzüntü verici olduğuna dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yılmaz, "Biz bu zihniyeti iyi biliyoruz. Yüzde 99‘u Müslüman olan bir toplumda başörtülülere saldırmayı kendilerinde hak görenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.