Arap Birliği Turizm Teşkilatı Heyeti, Turizm İşbirliği İçin Bursa‘da

Riyad Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği‘nden Arap Birliği Turizm Teşkilatı heyeti, turizm alanında ortak yatırım alanlarını masaya yatırmak üzere Bursa‘ya geldi.

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Heyeti, Turizm İşbirliği İçin Bursa‘da
Riyad Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği‘nden Arap Birliği Turizm Teşkilatı heyeti, turizm alanında ortak yatırım alanlarını masaya yatırmak üzere Bursa‘ya geldi.

Ziyaret kapsamında, Bursa Vali Şahabettin Harput‘u makamında ziyaret eden Arap Turizm heyeti, diğer alanlarda olduğu gibi turizm alanında da ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

Arap Birliği Organizasyon Başkanı Dr. Bandar Fahad Al Fihait başkanlığında Riyad Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği‘nden gelen Arap Turizm Teşkilatı heyeti, tarihi Heykel Valilik binasında Vali Şahabettin Harput‘u ziyaret etti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Arap heyet, gösterilen ilgiden memnun kaldı.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, ziyarete büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "Özellikle turizm açısından çok önemli ve tarihi bir gün. Çünkü son zamanlarda ülkemiz ile Ortadoğu ve Arap ülkeleri arasında çok yükselen ilişki düzeyi var. Bu ilişkilerin her yönde olduğu gibi, turizm açısından da üst noktaya çıkarılması istenmekte." dedi.

"22 ARAP ÜLKESİNİ TEMSİLEN BURSADA TURİZM HEYETİ"

Bu seyahatin, bugüne kadar süren çalışmaların zirvesinde önem taşıdığına dikkat çeken Harput, şunları söyledi: "Şu anda Bursamızı ziyaret eden başkanımız ve ekibi sadece bir ülkeyi temsilen Bursa‘da bulunmuyorlar. 22 Arap ülkesini temsilen, Arap dünyası ile Türkiye arasındaki ilişkilerde, turizm ilişkilerinde karşılıklı olarak neler yapılabilir konusunda işbirliği esaslarını yerinde görmek için buradalar."

Ziyaretin, yalnızca bir turizm olayı olmadığına dikkat çeken Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bu geliş karşılıklı yatırım yapma esaslarını da içine alan daha kapsamlı bir ziyarettir. Büyük projelere imza atma adına Bursamızda var olan çok büyük zenginliklerin ortak yatırımlarla ele alınıp değerlendirilmesi açısından bu ziyareti çok önemsiyoruz. Bu ziyaretin sonunda, Bursa‘da yapılabilecek müşterek yatırımların neler olduğunu değerlendireceğiz. Belki zaman içinde Bursa‘nın Arap ülkelerinde Bursa ve Türkiye Haftası gibi özel programlarla daha yakından tanıtılmasına imkan tanıyacak bir program üzerinde konuşacağız. Zaten kardeş olduğumuz bu coğrafya ile her konuda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

"ARAP TURİZM ÖRGÜTÜ‘NÜN İSLAM KALKINMA BANKASI‘NDAN TURİZMCİLERE GARANTİ POLİÇESİ"

Arap heyeti Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fihait ise kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Arap ülkeleri ile Türkiye arasındaki turizm çok güzel bir seviyeye geldi. Ekonomik ve siyasalda olduğu gibi turizmde de bu gelişim ivme kazandı. Bu gelişimizin asıl amacı Türkiye ve Arap ülkelerinin turizmde ortak çalışmalar ve turizmin gelişmesini sağlamak içindir. Türkiye ile Arap ülkeleri ile ortak konferanslar ve programlar yapıp, karşılıklı turizmi pazarlamayı amaçlamaktayız. Bölgede Türkiye‘yi ciddi bir ortak olarak görüyoruz. Arap ve Türkiye arasında ortak işbirliğini geliştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Arap Turizm Örgütü‘nün İslam Kalkınma Bankası ile ortak çalışmalar yaparak turizm yatırımcısı için özel poliçeler hazırladığını anlatan Dr. Bandar Fahad Al-Fihait, "Bu çalışma kapsamında yatırımcılar için bir garanti belgesi verilmekte. Özellikle her hangi bir taraftar, yapılan anlaşmaya uymaz ise veya herhangi bir terör saldırısı gibi zararlar sonrasında bu poliçe tarafından karşılanacaktır. Ayrıca, bunun karşılığında kredi temininde olacak." bilgisini verdi. Arap Birliği ile Türkiye arasında bir çok anlaşma yapıldığını anlatan Dr. Bandar Fahad Al-Fihait, Arap Birliği ile Türiye arasında yapılan anlaşma ile Arap ve Türkiye turizminin gelişmesinin sağlandığını söyledi.

Dr. Bandar Fahad Al-Fihait, ayrıca, turizmde basının da önemine dikkat çekerek, "Turizm ile basın bir paranın iki yüzü gibi, sizin çok büyük bir sorumluluğunuz var turizmin gelişmesi açısından. Yılda 28 milyon turist geliyor Türkiye‘ye, bu çok büyük bir rakam. Bunda sizin de katkınız vardır." şeklinde sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından, Vali Şahabettin Harput, Dr. Bandar Fahad Al-Fihait‘a bir İznik çinisi hediye etti.