Merhum Orman Muhafaza Memurunun İsmi Parka Verildi

Çorum‘un Osmancık ilçesi Koyunbaba mahallesi Baltacı Mehmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan parka merhum Orman Muhafaza Memuru Aslan Şafak‘ın adı verildi.

Merhum Orman Muhafaza Memurunun İsmi Parka Verildi
Osmancıklı merhum orman muhafaza memuru Aslan Şafak‘ın geçirdiği bir kalp krizi sonucu beklenmedik bir anda meydana gelen ölümü sevenlerini ve ilçe halkını çok üzmüştü.

Ağaç ve çevre sevgisi herkes tarafından bilinen merhum Şafak‘ın adının, bu çabalarına uygun bir alana verilmesi için Koyunbaba Mahallesi Muhtarı Yaşar Tezer‘in dilekçesi, Osmancık belediye meclisinin 03.05.2011 tarihli toplantısında görüşüldü.

Belediye meclisi, yapılan görüşmelerden sonra Şafak‘ın evinin yakınında, Sakatlar Derneği Osmancık Şubesi yanında bulunan parka verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ayrıca mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda, park yakınında 224 konutluk TOKİ Sitesinin bulunması nedeniyle, parktan faydalanacak kitlenin kullanım amacına uygun olarak dış mekan spor aletleri monte edildi. 10 ayrı üniteden oluşan spor aletlerinin monte edilmesini müteakip, çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Bekir Yazıcı‘ya çocuklar ve mahalle sakinleri teşekkürlerini birebir iletme imkanı buldular.

Spor ünitelerini hemen kullanmaya başlayan çocuklarla sohbet eden Başkan Yazıcı, "Sizler için yaptığımız bu aletleri hemen kullanmaya başlamanız, sizleri burada neşe içinde görmek bizleri de mutlu etmektedir. Merhum Aslan Şafak‘ın adının burada yaşayacak olması bu parkımıza ayrı bir anlam kazandırmaktadır. İmkanlarımız ölçüsünde isteklerinizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeni yeşil alanlar üretme konusundaki projelerimiz devam etmektedir" dedi.

Kaynak: İHA