Kerkük‘te Yeni Itc Başkanı‘nın Evine Bombalı Saldırı

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentinde, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı seçilen milletvekili Erşad Salihi’nin evine bombalı saldırı düzenlendi.

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük kentinde, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı seçilen milletvekili Erşad Salihi’nin evine bombalı saldırı düzenlendi.

Olay, sabah saat 05.45 sıralarında, Salihi‘nin Bağdat yolu üzerindeki Nur Cami yakınında bulunan evinde gerçekleşti. Evin yatak odasına roketli saldırı yapıldığı bildirildi. Yatak odasının tavanını delen bomba, eve büyük çapta zarar verdi. O anda evde bulunan Salihi ve ailesi ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Cihan‘a açıklamada bulunan Salihi, bu tür bir saldırıyı beklediklerini belirterek, Kerkük‘teki ABD kuvvetlerinden olayın faillerinin bulunmasını istedi. Sabah saatlerinde evde büyük bir patlama sesi duyduğunu kaydeden Salihi, "Ailemle birlikte evdeydik. O anda aniden büyük bir patlama oldu. Roket olduğunu düşündüğümüz bir bomba türü tavanı delerek içeri girdi. Evde büyük hasar oluştu ama bende ve ailemde kimseye bir şey olmadı. O anda ABD kuvvetlerine ait uçakların Kerkük semalarında dolaşması dikkatimizi çekti. Onlardan bir açıklama bekliyoruz" dedi.

Saldırının asıl nedeninin, yeniden kardeş kavgası çıkarmak olduğunu savunan Salihi, "Türkmenler Irak’ın birliğini istediklerinden ve attıkları doğru adımlar birilerini rahatsız ediyor. Bu durum onların hedef ve amaçlarına ters düşüyor. Irak hassas bir dönemden geçiyor. Birileri kardeş kavgasını yeniden ortaya çıkarmak istiyor. Buna fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

POLİS KONVOYUNA MAYINLI SALDIRI

Erşad Salihi‘nin evine giden Kerkük Polis Müdürü Cemal Tahir’in konvoyuna mayınlı saldırı gerçekleşti. Tahir’in 2 koruması patlamada yaralandı. İki olayla ilgili olarak Kerkük Polisi geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı. Polis, bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.