İnönü Üniversitesi Rektörü Çelik: Profesyonel Hemşireler Yetiştirmeliyiz

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, “Nasıl ki tıp eğitiminde uluslararası diplomaya sahip hekimler yetiştiriyorsak, hemşirelik içinde aynısını düşünmemiz gerekmektedir.” dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, “Nasıl ki tıp eğitiminde uluslararası diplomaya sahip hekimler yetiştiriyorsak, hemşirelik içinde aynısını düşünmemiz gerekmektedir.” dedi.

Dünya Hemşireler Günü İnönü Üniversitesi‘nde düzenlenen bir programla kutlandı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi‘nde yapılan törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, Sağlık İl Müdürü Yardımcısı Dr. Hasan Tuncer, Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Hafize Gürkan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, programda yaptığı konuşmada hemşirelik mesleğinin önemine değindi. Tıpta tedavi sürecinin başarıya ulaşması için tedavi sonrası bakım hizmetinin de üst düzeyde olması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Dünyanın en iyi ameliyatını yaptığınız bir ortamda eğer hastaya yoğun bakım hizmetlerini iyi veremiyorsanız, bunun için iyi yetişmiş hemşireleriniz yoksa yaptığınız ameliyatın bir anlamının olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Geçmişe ve bugüne baktığımızda ülkemizde nasıl ki hekimlik mesleğinde ilerlemeler kaydedilmişse hemşirelik mesleği konularında da epey mesafe kaydettiğimizi de unutmamamız gerekmektedir. Çevre coğrafyasındaki ülkelerden İngilizce eğitim almış hemşireler istenmektedir, nasıl ki tıp eğitiminde uluslararası diplomaya sahip hekimler yetiştiriyorsak, hemşirelik içinde aynısını düşünmemiz gerekmektedir. Sağlık Yüksekokulu‘nu birkaç yıl sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi olacak. Bu gelişmelerden sonra hemşirelik fakültesini kurma konusunda girişimlere başlayacağız." şeklinde konuştu.

    Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci de “Toplumuz tarafından hekimin yardımcısı olarak bilinmekte olan hemşirelik mesleğinin aslında kendine özgü özerkliği bulunuyor ve bağımsız bir meslektir." ifadelerini kullandı.

    Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü adına konuşan Ömür Berber ise “Hemşirelik, toplumdaki bireylerin hastalıklardan korunması, sağlık düzeylerinin ve yaşam kalitesinin geliştirilmesi, sürdürülmesi ve yükseltilmesinden sorumlu olup, insana doğrudan hizmet veren mesleklerdendir." açıklamasında bulundu.

    Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Hafize Gürkan, hemşirelik mesleğinin gerçek anlamda kimliğine kavuşmasının lisans düzeyinde nitelikli bir eğitimle yapılabileceğinin 25 Nisan 2007 tarihli hemşirelik kanunu ile kazandırıldığını kaydetti.