Şehit Yakınlarının Emekli Sandığı Sıkıntıları

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, terör olaylarının dışında kalan ve görev başında iken şehit düşenlerin anne babalarına emekli sandığı tarafından maaş bağlanmamasına tepki gösterdi. Kumartaşlı, bu duruma bir çare bulunmasını talep etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın Afyonkarahisar‘a yaptığı ziyaretinde kendisi ile görüşmek istediği halde polisler tarafından uzaklaştırıldığını anlatan Kumartaşlı, bu duruma anlam veremediğini söyledi.

Şehit aileleri ve gaziler olarak bazı problemleri olduğunu dile getiren Kumartaşlı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve emekli sandığı ile ilgili sorunlarını Başbakan Erdoğan‘a anlatmak istediklerini ancak yaklaştırılmadıklarını söyledi.

Hatay‘da bir süre önce meydana gelen olay sonrası şehit düşen iki polisin anne ve babasına emekli sandığı tarafından maaş bağlanmayacağını ileri süren Kumartaşlı, şöyle konuştu: "Buradaki polis kardeşim de bilmiyor. Kendilerine bir saldırı olsa ve olay sonrasında şehit düşse aynı durum onun da başına gelecek. Biz onlar için de çabalıyoruz ancak durumu bilmedikleri için Başbakanımızla görüşemedik. Bizim istediğimiz bu tür olaylarda görev başında iken şehit olunduğu zaman anne ve babaların emekli

sandığından istediği aylık şartlarının kaldırılmasıdır. Terör olaylarının dışında kalan ve görev başında iken şehit düşenlerin anne ve babalarına 5434 sayılı emekli sandığı kanuna göre aylık bağlanmamakta ve SGK tarafından şart istenmekte"

Kaynak: İHA