Alarko Carrier, Her Yıl Yeni Bir Totaline Mağazası Açacak

İklimlendirme sektörünün öncü kuruluşu Alarko Carrier, Türkiye’de ısıtma, soğutma, klima, pompa ve su tesisatı sektörlerini bir araya getiren yedek parça tedarik zinciri Totaline’ın dördüncü mağazasını Antalya’da açtı. Alarko Carrier, her yıl yeni bir Totaline mağazası açmayı hedefliyor.

İklimlendirme sektörünün öncü kuruluşu Alarko Carrier, Türkiye’de ısıtma, soğutma, klima, pompa ve su tesisatı sektörlerini bir araya getiren yedek parça tedarik zinciri Totaline’ın dördüncü mağazasını Antalya’da açtı. Alarko Carrier, her yıl yeni bir Totaline mağazası açmayı hedefliyor.

Mağazanın açılışı Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin’in katılımı ile gerçekleşti. Şahin, Totaline’ın sektöründe dünyanın en büyük organizasyonu olduğunu belirterek, “Totaline ile müşterilerimize yüksek kaliteli ve orijinal malzemeleri, en kısa sürede ve en düşük maliyetle sunuyoruz.” dedi.

    Totaline ile kendi alanında Türkiye’nin dinamik ve büyüyen marketler zincirini oluşturmak istediklerini kaydeden Şahin, İstanbul, Ankara, ve İzmir’de açtıkları mağazaların ardından Antalya mağazası ile de bu hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini aktardı. Şahin, çalışmalarını her yıl yeni bir mağaza açma hedefi doğrultusunda şekillendirdiklerini dile getirdi.

Satış sonrası hizmetler bölümünü, daha iyi hizmet için tek çatı altında topladıklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti: “Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak ve pazarın değişen koşullarına daha uygun hizmet verebilmek için organizasyonumuzu daha yalın hale getirdik ve değiştirdik. Isıtma, iklimlendirme, soğutma ve su basınçlandırma alanlarında kullanılan, farklı özelliklere sahip çok sayıda ürünümüz var. Ürünlerimizin cinsine ve tipine göre verdiğimiz hizmet ve bunları kullanan müşterilerimizin bizden beklentileri değişkenlik gösteriyor. Bu amaçla ürün çeşitliliğimizi arttırdık, ürün teslim sürelerini kısalttık. Ve 2014 hedefimizi iki kat büyüme olarak belirledik.”

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ 2011 YILINDA DA BÜYÜYECEK

İklimlendirme sektörüyle ilgili de bilgi veren Önder Şahin, 2008 yılında 1,9 milyar dolar olan pazar büyüklüğünün, 2009‘da 1,2 milyar dolara gerilediğini kaydetti. Şahin, sektörün 2010 yılında ise yaklaşık yüzde 20 artışla 1,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti. Şahin, “Rakamlar, 2008’deki yüzde 40’lık gerileme nedeni ile henüz 2008 seviyelerine ulaşamadı. Ancak pazarın 2011’de de büyümeye devam etmesini bekliyoruz. Bu yıl itibari ile sektör eski ivmesini yakalamaya başlayacak.” değerlendirmesinde bulundu. Isıtma, soğutma, iklimlendirme, havalandırma, su arıtma, basınçlandırma sektörlerinde ihtiyaç duyulan yedek parçaları, tesisat, montaj, bakım, onarım malzemelerini ve ekipmanlarını toptan ve perakende satan marketler zinciri Totaline, Alarko Carrier bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de ilk mağazasını İstanbul’da açan Totaline, ardından Ankara ve İzmir’de açtığı satış mağazaları ile hizmet ağını genişletti.