Vali Çolak: Siirt‘i Geleceğe Taşıyacak Projeler Üzerinde Çalışıyoruz

Siirt Valisi Musa Çolak, tarihi geçmişi, sosyal ve ekonomik potansiyeli yüksek bir il olan Siirt‘i geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Çolak, ilin potansiyelinin değerlendirilerek halkın yaşama standartlarının yükseltilmesinin asıl amaçları olduğunu belirtti.

Vali Çolak: Siirt‘i Geleceğe Taşıyacak Projeler Üzerinde Çalışıyoruz
Siirt Valisi Musa Çolak, tarihi geçmişi, sosyal ve ekonomik potansiyeli yüksek bir il olan Siirt‘i geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Çolak, ilin potansiyelinin değerlendirilerek halkın yaşama standartlarının yükseltilmesinin asıl amaçları olduğunu belirtti.

    Siirt İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Vali Musa Çolak’ın başkanlığında, Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda, kentte 2010 yılında yapılan yatırımlarla, 2011 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri il genelinde yapılan yatırımlarla ilgili sunum yaptı.

    Siirt Valisi Musa Çolak toplantıda yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği ve eşgüdümün sağlanması, yapılan çalışmaların gözden geçirilerek sorun ve darboğazların tespit edilmesi, bunların çözümüne yönelik gerekli tedbirlerin alınmasını görüşmek ve karara bağlamak üzere, toplandıklarını söyledi.

    Siirt‘in önemli tarihi geçmişiyle, tabii ve beşeri kaynaklarının oluşturduğu sosyal ve ekonomik potansiyeli yüksek bir il olduğuna dikkat çeken Vali Çolak, "Hedefimiz, bu potansiyeli değerlendirmek suretiyle her alanda ilimizi geleceğe taşıyacak, bölgemizin cazibe merkezi durumuna getirecek, Siirt halkının hak ettiği yaşam standardına kavuşturacak çalışmalar yapmaktır.” dedi.

    Siirtlilerin mutlu, müreffeh yaşam standardına kavuşması için çalıştıklarını kaydeden Çolak, "Eğitimden sağlığa, kültür ve turizmden tarım ve hayvancılığa, ulaşımdan, KÖYDES, SODES, DİKA ve GAP Kırsal Kalkınma programları dâhil olmak üzere birçok alanda, kamu kurum ve kuruluşlarındaki mesai arkadaşlarımla, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve Siirt halkının destekleriyle çok önemli çalışmalar yaptık, halen de yapmaya devam ediyoruz. ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın‘ düşüncesinden hareketle, insanı merkez alan bir kamu hizmeti veriyoruz."

    "Gelişmiş ve kalkınmış bir Siirt için var gücümüzle çalışıyoruz." diyen Çolak, "Tabiki bütün bu projeler koordineli bir ekip çalışmasıyla başarıya ulaşmaktadır. Bu anlamda ilimizde birlik beraberlik içinde çok güzel işlere imza atılmaktadır. ‘Vatandaş odaklı yönetim‘ vatandaşlarımızın hizmet kapısı olarak gördüğü devlet kapısında, gereksiz emek ve zaman kaybına uğratılmadan ve bekletilmeden işlerinin kolaylıkla sonuçlandırılmasını hedeflemektedir. Devlet-vatandaş ilişkilerinde daima güler yüzlü olunacak, Kamu kurum ve kuruluşlarının yasalar doğrultusunda kendilerine verilen hizmetleri; gecikmeden, ‘bugün git yarın gel‘ kavramı dışında ve şeffaflık içerisinde yürütmeleri esastır." şeklinde konuştu.

    Yeni bir çalışma mevsimine girdiklerini ve Siirt’in mevcut sorunlarının bilincinde olduklarını vurgulayan Çolak, şunları söyledi: "Buna göre de projeler hazırladık. Yaz mevsimine giriyor olmamız da çalışmalarımızı hızlandırmamız açısından avantaj olacaktır. Bu konuda herkesten ekstra performans bekliyorum, bizlere her zaman destek olan kadirşinas Siirtli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hedefimiz; kalkınmada sürdürülebilirlilik, mutlu ve müreffeh insanların yaşadığı bir kent oluşturmaktır.“

    Toplantıya, Vali Musa Çolak‘ın yanı sıra Siirt Üniversitesi Rektörü Recep Ziyadanoğulları, Vali yardımcıları Orhan Burhan, Yunus Sezer, Önder Çan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ve İl İdare şube başkanları katıldı.