"Türk Çiftçisinin Rakibi Çin Ve Amerika, Türk Çiftçisi Onlarla Rekabet Etmeli"

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Aydın, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Şaban Korkmaz ve partilerle beraber Mustafakemalpaşa İlçesi‘ndeki köyleri ziyaret ederek, Hıdrellez şenliklerine katıldı.

AK Parti Milletvekili Adayı İsmail Aydın, yaz mevsiminin habercisi olan Hıdrellez şenliklerinin kutlandığı Ocaklı, Yumurcaklı, Doğancı ve İncirlipınar köylerinin hayır adı altında yaptıkları etkinliğe katıldı.

Köy halkı ve esnafla da sohbet eden İsmail Aydın, köylerdeki en büyük sıkıntının mazot ve gübre fiyatları olduğunu belirtti. Dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ham petrol ve mazot fiyatlarında artış olduğunu aktaran İsmail Aydın, "AK Parti Hükümeti köylünün sorunlarını çözmek için yoğun şekilde çalışıyor" dedi.

AK Parti‘nin iktidarından önce bir Tarım Kanunu olmadığının altını çizen Milletvekili Adayı İsmail Aydın, "Tarım Sigortası ilk defa AK Parti döneminde yürürlüğe girdi ve primlerinin yüzde 50‘sini devlet ödüyor. Tarım Kanunu AK Parti gelene kadar yoktu. AK Parti çiftçinin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak Tarım Kanunu‘nu çıkardı. Bu sayede tarımda planlı üretime geçtik" diye konuştu.

RAKİP AMERİKA VE ÇİN

Çiftçinin 2002‘deki durumu ile 2011‘deki durumunun ortada olduğunu belirten İsmail Aydın, "AK Parti iktidarı çiftçinin durumunda her gün iyileştirmeler yapıyor. Türk çiftçisinin rakibi Çin ve Amerika... Onlarla rekabet etmeliyiz. İnşallah 2011 seçimlerinde AK Parti yeniden iktidara gelecek ve tarımsal alanda ciddi girdiler olacak. Önümüzdeki süreç hızlı olacak. Bu süreç tarımsal sanayiyi de beraberinde getirecek" şeklinde konuştu.

Mustafakemalpaşalı çiftçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan AK Parti Milletvekili İsmail Aydın, "Sizlerden AK Parti‘yi yüzde 50‘nin üzerinde bir oy oranıyla iktidara taşımanızı istiyorum" diyerek, 12 Haziran seçimleri için dua ve destek istedi.

Kaynak: İHA