‘Mersin 10. Uluslararası Müzik Festivali‘ Başladı

Mersin 10. Uluslararası Müzik Festivali, Avrupa‘nın en ünlü orkestralarından ‘Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası‘nın gala konseriyle başladı. Konser TRT Müzik kanalında da canlı olarak yayınlandı.

Mersin Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilen galaya, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, ilçe belediye başkanlarıyla, çok sayıda müziksever katıldı.

Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin Uluslararası Müzik Festivali‘nin 10. yılını kutladığını belirterek, "Başlatmak vardır ki hem anlamlıdır hem de önemlidir. Ancak başlatılmış bir organizasyonu sürdürmek ve 10 yıllık bir ‘Uluslararası Müzik Festivali‘ni taşımak, çok daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

Mersin‘in, festivali ilk yapıldığı günden bu yana yaşatan bir kent olduğunu ifade eden Güzeloğlu, Mersin‘in, sanatçısıyla, sanat dostlarıyla, sanatın her alanıyla ve sanata verilen değer bakımından çok özel ve güzel bir kent olduğunu söyledi. Güzeloğlu, "Sanat dolu bu güzel kentin havasını soluduğum ve bu kentin valisi olduğum için çok mutluyum. 10. yıla geldiğimiz ve 10. yılını kutladığımız bu festivalde, ilk yapılışından bu yana, sanatı öne çıkaran, sanatı kentle buluşturan herkese teşekkür ediyorum"

dedi.

Konuşmanın ardından, festival kapsamında Nevit Kodallı anısına ‘Mersin Portakal Çiçeğine Müzik Arıyor‘ sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada, ‘Turuncu Düşler‘ isimli eseriyle birinci olan Melis Öztoprak‘a, aynı yarışmada 2. olan Dr. Aydın Karlıbel‘e, ‘Nevit Kodallı Genç Yetenekler Ödülü‘nü kazanan Keman Sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun‘a, ve ‘Festival Kent Ödülü‘nü kazanan Heykeltıraş Hüseyin Gezer‘e ödülleri Vali Güzeloğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından, ‘Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası‘, şef Achim Fiedler yönetiminde Mozart ve Beethoven‘in bestelerini seslendirdi. Orkestraya ünlü keman sanatçısı Daniel Doods‘da eşlik etti. Orkestra çaldığı parçalarla dinleyicileri keyifli dakikalar yaşatırken, festivalin, Mersin Devlet Opera Balesi (MDOB) ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası‘nın (CSO) ‘Müzikalin Sesleri/Cazın Enstrümanları‘ konseriyle devam edeceği belirtildi.

Kaynak: İHA