Güllüceli Kadınlara Teknik Gezi Düzenlendi

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü kadın çiftçilerin eğitim çalışmaları kapsamında Güllüce köyü’ndeki bayanlara teknik gezi düzenledi.

Güllüceli Kadınlara Teknik Gezi Düzenlendi
Düzenlenen gezi kapsamında 30 kişilik kadın çiftçi grubu Balacan Süt ve Süt Ürünleri Anonim Şirketine ait işletmeye götürülerek bilgilendirildiler. Gezide kadın çiftçilere hijyenik süt ürünleri üretimi ve peynir yapımı konularında teknik bilgi verildi.

Güllüce Köyü’nde çiftçilikle geçimini sağlayan kadın çiftçiler, tesisleri gezerek hijyenik süt ürünlerinin üretimi ve peynir yapımı konusunda İşletme Müdürü Mürsel Atış tarafından bilgilendirildiler.

Bayanlara yönelik konuşan İşletme Müdürü Mürsel Atış, süt ürünleri üretiminde hijyenin önemine değinerek, evlerde kendi ihtiyaçlarını karşılayan bayanların dikkat etmeleri gereken konuları anlattı.Geziye katılan ve bayan çiftçilere hitap eden Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, hayvancılık sektörünün karlı bir sektör haline gelebilmesi için maliyetlerin düşürülmesinin yanında üretilen ürünlerin pazarlanmasının da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Köylerde üretilen sütün tek elden toplanmasının ve pazarlanmasının sağlanması adına önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen İl Müdürü Lek, tarımın her kesiminde görev alan kadınların bu noktada da büyük başarılar elde edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA