Arama Noktasından Polislerle Tokalaşarak Geçtiler

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde Taksim meydanına doğru yürüyen kortej, Harbiye‘de kurulan arama noktasından geçmeye devam ediyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde Taksim meydanına doğru yürüyen kortej, Harbiye‘de kurulan arama noktasından geçmeye devam ediyor. Kortejin önünde yürüyen eski DİSK Başkanı ve CHP Milletvekili adayı Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün arama noktasından geçtikleri sırada kendilerini karşılayan polis memurları ile tokalaştı.

    1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü‘nü kutlamak isteyen binlerce sendikalı Taksim Meydanı‘na akın etti. DİSK binası önünden oluşturulan korteje binlerce insan katıldı. Flamalar ve pankartlar eşliğinde yürüyen grup sık sık slogan attı.

    Kortejin en ön sıralarında ise Süleyman Çelebi, Ali Tezel, Tayfun Görgün ve diğer sendika yöneticileri yer aldı. Halaskargazi Caddesi boyunca yürüyen grup, Harbiye‘deki polis arama noktasında üst aramasından geçti.

    Grupların arama noktasından geçişleri sürüyor. Çevik kuvvet ekipleri ise bir panzer eşliğinde askeri müze önünde hazır bekletiliyor. Polis helikopteri ise havadan güvenliği sağlıyor.