Nevşehir Valiliği Projeler İçin 51 Milyon Lira Ödenek Ayırdı

Nevşehir Valiliği tarafından 2011 yılında yapılacak 177 proje için 51 milyon 221 bin 122 lira ödenek ayrıldığı belirtildi.

Nevşehir Valiliği tarafından 2011 yılında yapılacak 177 proje için 51 milyon 221 bin 122 lira ödenek ayrıldığı belirtildi.

Nevşehir Valiliği 2011 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Savaş, bu yıl bütçenin geçen yıllara oranla önemli oranda artış sağlandığını söyledi. Bütçe imkanlarının iyi olmasının yatırımcı firmaların çalışmalarını rahatlatma açısından da olumlu etki yarattığını kaydeden Vali Savaş, 2011 bütçesinde yer alan projelerin büyük bölümünün toplumun hayat standartlarını ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Bu dönemde Nevşehir genelinde 177 proje hazırlandığını, bu projelerden 9‘nun hayata geçirildiğini belirten Savaş, projeler için bu yıl 51 milyon 221 bin 122 lira ödenek ayrıldığını kaydetti.

Vali Savaş, hazırlanan 177 proje arasında ilk sırayı 59 projeyle kültür projeleri, ikinci sırayı 24 eğitim projeleri ve üçüncü sırayı 20 proje ile tarıma yönelik projeler olduğunu belirtti.

Toplantının sonunda, Vali Savaş‘ın açıklamalarının ardından yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri sırasıyla sunumlarını yaparak, karşılıklı görüş ve önerilerini dile getirdi.