Ekonomik Büyüme Siyasi İstikrardan Kaynaklanıyor

Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD) Başkanı Fatih Bilgiç, 8.9 ekonomik büyüme ve yüzde 4 olan düşük enflasyonun siyasi istikrardan kaynaklandığını vurguladı.

Ekonomik Büyüme Siyasi İstikrardan Kaynaklanıyor
ASGİAD Başkanı Fatih Bilgiç, Mart ayında verilerine göre ekonomik büyümenin 8.9, enflasyonun yüzde 4 oranında çıkmasının işadamlarını umutlandırdığını belirterek, bu olumlu gelişmelerinin devam etmesini arzuladıklarını dile getirdi.

Fatih bilgiç, "Ekonomik büyümede Cin ve Arjantin‘in ardından Türkiye‘nin en hızlı büyüyen 3. ülke olması, yüzde 4 oranındaki enflasyonla son 41 yılın en düşük oranı yakalandı. Bu veriler ülkemizin doğru yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Derin yapılardan kurtarılmış, çetelerle olan mücadelesini başarıyla tamamlamış ve tam demokrasiye geçen bir Türkiye 2023 yılında en büyük ekonomiye sahip ülkelerden birisine sahip olacaktır" dedi.

Siyasi istikrarın devamının gerekliliğine vurgu yapan Bilgiç, "Siyasi istikrarın devamı, geçmişte yapılan seçim ekonomisine başvurulmaması, bankacılık sektöründeki yapılan düzenlemeler meyvesini vermiştir. En önemlisi ise insanın geleceğe umutla bakmasıdır. Kısacası yapısal reformları büyük ölçüde gerçekleştirilmiş olunmasıdır. Ekonomik gelişmeleri bir çok etkenle düşünmek gerekir. 2001 öncesindeki siyasi istikrarsızlık krizi, 2011‘deki siyasi istikrar ekonomik büyümeyi getirdi. Bu büyümeyi böyle

algılamak lazım" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan vizyon sahibi olduğunu aktaran Bilgiç, Dünya‘nın sayılan liderleri arasında bulunduğunu ifade etti.

TUSKON‘un faaliyetlerine değinen Bilgiç, "Anadolu‘da üreten ve bu ülkeye katma değer kazandırmaya çalışan, bu ülkenin insanına vizyon kazandırmaya çalışan önemli faaliyetler organize ediliyor. Birçok ülkeden işadamını bir araya getirerek, ülkemiz işadamının dışarıya açılmasına katkıda bulunuyor. Ortaya çıkan büyümede de TUSKON‘un bu faaliyetlerinin ne kadar faydalı olduğunu ortaya çıkarıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA