Uşak Valisi Çakacak: Basın, Modern Dünyamızın Olmazsa Olmazıdır

Uşak Gazeteciler Cemiyeti‘nin Kurtuluş Mahallesi Ali Galip Kaya Sokak’taki bürosunu, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan açtı.

Uşak Gazeteciler Cemiyeti‘nin Kurtuluş Mahallesi Ali Galip Kaya Sokak’taki bürosunu, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan açtı. Basın mensuplarının halkı doğru bir şekilde bilgilendirmek için gece gündüz durmadan çalıştıklarını ifade eden Vali Çakacak, "Basın, modern dünyamızın olmazsa olmazıdır. Hepimizin gözü kulağıdır. Merak ettiğimiz bir olay olduğunda veya yeni bir şey öğrenmek istediğimizde ilk müracaat ettiğimiz kapıdır. Gerek yerel gerek ulusal gerekse uluslararası olsun medya mensupları, halkın doğru bilgilendirilmesi için gece gündüz demeden çalışıyorlar." dedi.

Haber almanın kamuoyunun hakkı olduğunu hatırlatan Vali Çakacak, ”Halkın haber alma hakkı vardır. Bu bilgileri sağlamak da basın mensuplarının hem görevi hem de hakkıdır. Medyadan biz doğru bilgiyi istiyorsak, öncelikle kamu olarak bu bilgileri sağlayacak kaynakları açmamız gerekiyor. Basın mensupları ne kadar doğru ve zamanında bilgilendirilirse kamuoyunun da hem doğru hem de bayatlamadan zamanında bilgileri alma imkânı doğar." dedi. Basın mensuplarının kıt kaynaklarla hizmet etmeye çalıştığını söyleyen Vali Çakacak, "Basın mensupları, imkânsızlıklar içerisinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Böyle bir mekânın basın mensuplarına kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Uşak‘ta faaliyet gösteren yerel ve ulusal gazeteleri bir çatı altında topladıklarını belirten Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz ise, "Çok onurlu bir gün. 1987 yılında kurulan Uşak Gazeteciler Cemiyeti, Uşak‘ta çalışan bütün medya mensuplarını bir çatı altında buluşmasını sağladı. Daha sağlıklı haber yapma adına bu lokalin hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Uşak basınına 50 yılını veren Uşak Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Coşkun Özler de, "Yıllardır özlemini çektiğimiz cemiyetin bir lokale dönüşmesi için yapmış olduğumuz çalışmalarımız meyvesini verdi. Uşak’ın sesini en iyi şekilde duyurabilmek için gazetecilik yapıyoruz." dedi.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, AK Parti Uşak milletvekili adayı Hazim Sesli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.