Sivas‘ta Kalp Ve Damar Hastalıkları Sempozyumu Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan, toplar damar hastalıklarına bağlı gelişen komplikasyonların en sık görülen ölüm nedenlerinden olduğunu söyledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Öcal Berkan, toplar damar hastalıklarına bağlı gelişen komplikasyonların en sık görülen ölüm nedenlerinden olduğunu söyledi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ve Fleboloji Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Fleboloji Sivas Sempozyumu, düzenlene törenle başladı. 1 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek sempozyuma kalp ve damar hastalıkları konusunda alanında uzman yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı katıldı. Sempozyum açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Öcal Berkan, toplar damar hastalıklarının ciddiye alınması gereken önemli hastalıkların başında geldiğini vurguladı. Bu hastalıkların ülkemizde ve dünyada yaygın olarak görüldüğünü ifade eden Öcal, bunlara bağlı gelişen komplikasyonların, en sık ölüm nedenleri arasında yer aldığını kaydetti. Bu hastalıkların zamanında etkin tedavi edilmemesi halinde hasta mağduriyetleri ve iş gücü ile ekonomik kayıplara neden olabileceğini belirten Öcal, “Bu konuları gündeme getirmek, hem meslektaşlarımızın ve hem de halkımızın dikkatini çekmek açısından bu sempozyum önem arz etmektedir. Bilimsel açıdan son derece doyurucu geçmesini beklediğimiz sempozyum kapsamında son bilimsel gelişmelerin tartışılacağını dile getirdi.

"BENZER ETKİNLİKLERE HER ZAMAN DESTEK OLDUK"

Fleboloji Derneği Başkanı Şah Topçuoğlu da, dernek olarak Anadolu’nun değişik kentlerinde bilimsel toplantı ve sempozyum yapma kararı aldıklarını söyledi. Topçuoğlu, bu kapsamda ilkini Erzurum’da gerçekleştirdikleri benzer bir sempozyumun ikincisine de Sivas’ta yapıyor olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Üniversitelerin bilimsel araştırma ve tartışmaların yapıldığı önemli mekanlar olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş da, bu sempozyumda sunulan bilimsel çalışmaların yanı sıra kentin tanıtımına da katkısı olacağını kaydetti. Valilik olarak benzer etkinliklere her zaman destek olduklarını vurgulayan Sivas valisi Ali Kolat da, sempozyumun özellikle bilim insanları ve tıp öğrencileri açısından önemli kazanımlar sunacağını ifade etti. Kolat, kente dışarıdan gelen bilim insanlarına yönelik düzenlenecek gezi programının da Sivas’ın tanıtımı açısından önemli olduğunu dile getirdi. Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. İbrahim Yekeler ve Prof. Dr. Şah Topçuoğlu başkanlığında konuşmacılar ‘venöz (damar) hastalıklara genel bakış’ konusunda katılımcılara bilgi sundu. Fleboloji Sivas Sempozyumu, cumartesi ve pazar günü de devam edecek. Yarın gerçekleştirilecek ‘venöz yetmezliğinin anlatılacağı oturumda, üniversite hastanesinde yapılan bir varis ameliyatı canlı olarak salondaki bilim adamları tarafından izlenerek, ameliyat teknikleri de tartışılacak.