Gökçek: Olimpiyat Komitesi’Nden ‘Dünya Çocuk Olimpiyatları‘ İsmini İstiyoruz

Dünya Çocuk Oyunları kapsamında, Başkent’te bulunan 90 ülkeden 3 bine yakın sporcu, ufak bir mola vererek, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlediği şenlikte eğlendi.

Dünya Çocuk Oyunları kapsamında, Başkent’te bulunan 90 ülkeden 3 bine yakın sporcu, ufak bir mola vererek, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlediği şenlikte eğlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dünya Çocuk Oyunları’nı her yıl devam ettirme arzusunda olduklarını belirterek, Olimpiyat Komitesi’nden, “Dünya Çocuk Olimpiyatları” ismini almak istediklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Kulübü, Gençlik Merkezi ve Aile Yaşam Merkezi üyeleri yüzlerce sporcuyla biraraya geldi.

Salonu dolduran çocukların coşkusuna ortak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Önemli olan burada kardeşliğin, dostluğun, barışın vurgulanmasıydı. Siz bunu başarıyla gerçekleştirdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkent‘in ev sahipliğinde gerçekleşen ve 24 Nisan’da muhteşem bir açılış seremonisiyle başlayan Dünya Çocuk Oyunları kapsamında, Afrika’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Asya’ya 90 ülkeden gelen 3 bin çocuk ve ev sahibi Türk sporcu çocuklar şampiyonluk için ter dökerken, müsabakalardan arta kalan zamanlarda da ortak etkinlikler düzenlenerek, barışa, dostluğa ve kardeşliğe imza atılıyor.

Çocukların sadece birbiriyle yarışmaları değil, aynı zamanda kültürel kaynaşma için de düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları’nda Büyükşehir Belediyesi yine önemli bir buluşmaya imza attı. Farklı milletlerden yüzlerce çocuk, Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’ndeki şenlikte bir araya gelerek, müsabakalarına mola verip eğlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci de bu büyük buluşmaya ortak oldu. Program başında kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, tüm çocuklara katılımları nedeniyle teşekkür ederek, “Hoş geldiniz” dedi. Başkan Gökçek, “Türkiye dünyada tek çocuk bayramına sahip olan ülke. Biz bu bayramı, bütün dünyayla paylaşalım istedik.” sözleriyle salondan büyük alkış aldı.

Dünya Çocuk Oyunları ile bir ilke imza atıldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Çocukları spor ile birleştirelim, kardeşlik, dostluk ve sevgiyi bir araya getirelim dedik. Zannediyorum günlerden beri bir aradasınız ve hoşça vakit geçiriyorsunuz. Hep beraber dünya barışına selam gönderiyorsunuz.” diye konuştu.

Dünya Çocuk Oyunları’nı her yıl devam ettirme arzusunda olduklarını dile getiren Başkan Gökçek, Olimpiyat Komitesi’nden eninde sonunda, “Dünya Çocuk Olimpiyatları” ismini almak istediklerini vurguladı.

Gelecek yıl Dünya Çocuk Oyunları etkinliğine TRT’nin yine dünya çocuklarını buluşturduğu folklorik gösteriler ile çocuk kortejinin de ekleneceğini açıklayan Başkan Gökçek, şunları ifade etti: “Bundan sonra dünya çocukları 23 Nisan-1 Mayıs arasında kutlanacak bu törenlerde olmak için can atacaklar. Çok güzel yarışmalara şahitlik ettik. Dünya çocuklarına sesleniyorum; içinizde derece alanlar da oldu, almayanlar da oldu. Önemli olan burada kardeşliğin, dostluğun, barışın vurgulanmasıydı. Siz bunu başarıyla gerçekleştirdiniz. Sizlere Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak teşekkür ediyorum. Ülkelerinize Türkiye’den ve Ankara’dan gönül dolusu sevgiler götürün. Biz sizi çok sevdik. İnşallah bundan sonra Ankara’da bir kez daha buluşuruz diyorum.”

Konuşmanın ardından, Tayland Golbol ekibi, Başkan Gökçek’e, “Misafirperverliğiniz nedeniyle teşekkür ediyoruz.” diyerek bir hediye verdi.

GÖKNUR, 5 DİLDEN ŞARKILARLA COŞTURDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şenlikte çocuk kulübü, gençlik merkezi ve aile yaşam merkezine üye çocuklar halk oyunları ile başta Ankara olmak üzere Anadolu’dan esintiler sundu, step, kapoeira gösterileriyle şenlikte renkli görüntüler yaşandı.

Sahneye ilk olarak, katıldığı birçok yarışmadan derecelerle dönen Altındağ Çocuk Kulübü Seğmen ekibi çıktı. Alkışlar ve ıslıklar eşliğinde gösterilerini sunan genç seğmenler, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Ankara ezgilerine artık alışan bazı yabancı sporcular da izleyici localarından ekiplere eşlik etti.

Sincan Aile Yaşam Merkezi üyelerinin Kırklareli gösterisinin ardından salon, Dikmen Gençlik ve Çocuk Merkezi’nin step, Ulus Gençlik Merkezi’nin kapoeira gösterisini, müziklere eşlik ederek izledi. Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Trabzon, Sincan Aile Yaşam Merkezi ise Anadolu’dan Esintiler gösterileri ile büyük alkış aldı. Şarkıcı Göknur‘un, 5 farklı dilde şarkılar söylemesine çocuklar da eşlik etti.