Kılıçdaroğlu: Açıkladıkları Hiçbir Projede İnsan Unsuru Yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın bugün açıkladığı ve İstanbul‘a yapılması düşünülen kanal projesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Açıkladıkları hiçbir projede insan unsuru yok.‘‘ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın bugün açıkladığı ve İstanbul‘a yapılması düşünülen kanal projesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Açıkladıkları hiçbir projede insan unsuru yok.‘‘ dedi.

Kılıçdaroğlu, Selimiye Meydanı‘nda düzenlenen mitingte Edirnelilere hitap etti. CHP‘nin proje üretmediği konusunda sürekli eleştirildiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Diyorlardı ki ‘CHP hep eleştirir, CHP milletin derdiyle ilgilenmez‘. Ne yaptık? Onları projeye boğduk. Bütün projeleri halka dokunan, birebir halkın sorunlarını çözen projelerimizle yola çıktık. Bu memlekette yoksulluk vardı. Yoksulluğu çözmek için oturduk, düşündük, hesap yaptık." diye konuştu.

CHP‘nin açıkladığı projeler için kendilerine kaynak sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Biz, yandaş için değil halk için kullanacağız bu kaynağı. Bunların döneminde yürütülen paraların yarısını tasarruf etsek zaten memleket güllük gülistanlık olacak. Biz yarısını değil, tamamını tasarruf edeceğiz. Yolsuzluğu bitireceğiz bu ülkede. Bu yolsuzluklar konusunda en büyük uzman Recep Tayyip Erdoğan‘dır. Ne diyordu ‘ben yürütmenin başıyım‘ diyordu. Ne söyleyeyim ben başka? Neymiş, dava açacakmış. İstediğin kadar dava aç, senin bütün yolsuzluk dosyalarını o mahkemeye yığacağım.‘‘

Samsun‘da 2,5 aylık bir çocuğun açlıktan öldüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, ‘‘21. yüzyılın Türkiyesinde 2.5 aylık bir çocuk annesinin kucağında açlıktan ölürse bu ayıp kime aittir? Bu iktidar, bu ayıbı kaldırabilir mi? Şimdi çıkmışlar ortalığa biz ‘çılgın proje‘ açıklayacağız. Sen önce 2.5 aylık Kübra‘nın karnını doyur, ondan sonra Allah kerim. Bunların derdi başka bir şey, bunların derdi yandaşa ihale aktarmak, kamu kaynaklarını aktarmak. Açıkladıkları hiçbir projede insan yoktur. Bizim açıkladığımız bütün projelerde insan vardır. İnsanımız için çalışacağız, üreteceğiz.‘‘ ifadelerini kullandı.

Askerliği aşamalı olarak 15 aydan önce 9, sonra da 6 aya indirmek istemelerine de itiraz edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Efendim, ‘bunu yapıyorsunuz, vatanı kim savunacak?‘ Senin oğlun 21 gün el bebek gül bebek, valinin gözetiminde askerlik yaparken bu aklına gelmiyor da vatandaş Mehmet efendinin oğlunun askerlik süresini indirdik ‘vay efendim memleketi kim savunacak?‘ Biz, onlar gibi değiliz. Bizim ruhumuzda Kuvva-i Milliye vardır. Bizim ruhumuz Kuvva-i Milliye dokularıyla dokunmuştur. Biz, bu memleketi yeri geldiği zaman dişimizle tırnağımızla savunuruz.‘‘

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü yaptığı dönemi eleştirdiğine değinen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan‘ı bir televizyon kanalında konuyu tartışmaya çağırdı. "Buradan Edirne‘den bir çağrı yapıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Yiğit adamsan Edirneli gibi mangal gibi yürek varsa sende, senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle yine senin bütün Bakanlar Kurulu üyelerin de dahil olmak üzere bu Kemal kardeşiniz tek başına çıkacak. Yüreğin varsa gel. Edirne‘den söz veriyorum, sadece sosyal güvenliği tartışacağız. Başka zor soru sormayacağım, o güvenceyi de veriyorum. Recep Bey karşıma çıkamaz. Çıkması için bir Edirneli gibi yürek lazım adamda." şeklinde konuştu.