Arıtman: Siyasi Parti Liderlerine İleri Türkçe Eğitimi Verilmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Erdoğan’a yönelik küfür olarak algılanan sözlerine, Milletvekili Canan Arıtman, farklı bir açıdan yaklaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Erdoğan’a yönelik küfür olarak algılanan sözlerine, Milletvekili Canan Arıtman, farklı bir açıdan yaklaştı. Kılıçdaroğlu’nun toplumun her kesiminden tepki gören sözlerine CHP İzmir Milletvekili Arıtman, “Sayın Kılıçdaroğlu, en azından kendisini frenleyebildi. Bir fren mekanizması çalıştırarak, uygun olmayan bir söylemini engelledi. Bu açıdan kendisini kutlamak lazım.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, SSK Genel Müdürlüğü dönemine ilişkin yolsuzluk iddialarını cevaplarken, “Eğer yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan, ana... a... Gerisini söylemeyeyim. Biz temiz siyaseti getirmek istiyoruz.” demişti.

Seçim yaklaştıkça bütün siyasi parti liderlerinde artan bir gerilim, yüksek bir stres yaşandığını, bunun da söylemlerine yansıdığını belirten Arıtman, bu çıkışların topluma iyi örnek olmadığını söyledi. Yaklaşan seçim öncesi artan stresi ve gerginliği anladığını kaydeden Arıtman, siyasi parti liderleri ve alanda çalışacak siyasilere öfke kontrol eğitimi verilmesi gerektiğini aktardı.

Siyasi liderlere süratle ileri Türkçe eğitimi verilmesini öneren Arıtman, “Türkçe, zengin bir dil. Türkçe’yi iyi bilir ve iyi kullanabilirseniz, kimseye hakaret etmeden, saygısızlıkta bulunmadan gayet ağır söz söyleyebilirsiniz. Seçim yaklaştıkça ağır sözlerde bulunma gereği hissedilebilir. Siyasi liderlerin bunu kimseye hakaret etmeden, kimseye saygısızlıkta bulunmadan yapmaları gerekir. Bunun için de Türkçe’yi daha iyi bilmeleri gerekir. Bu suretle ileri Türkçe eğitimi süratle verilebilir.” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARI UYARMALI‘

Siyasi parti liderlerinin, toplum ve tarafından çok dikkatli izlendiklerini bilmeleri gerektiğini ifade eden Arıtman, yanlış model olmamaları gerektiğinin altını çizdi. Arıtman, "Her siyasetçiden en yakını, eşi, çocuğu, evden çıkarken, ‘Anne, baba, çocuklar seni izliyor, unutma.‘ demeli." şeklinde konuştu.

‘ÇILGIN PROJEYİ ALKIŞLADIM‘

CHP Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için açıkladığı çılgın projesini alkışladığını kaydetti. “Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak alkışladım.” diyen Arıtman, çok doğru ve iyi bir proje olduğu ve Türkiye’ye iyi bir ufuk verdiğini gördüğü için alkışladığını anlattı. Arıtman, “İnanın çok takdir ettim.” dedi.