Öğrencilerden Diyabet Ve Dirayet Yürüyüşü

Erzurum Oltu‘da Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi öğrencileri, Diyabet haftası nedeniyle ‘Diyabet ve dirayet‘ yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında diyabetle ilgili sloganlar atan öğrenciler, hastalıklara teslim olmak yerine mücadele etmenin önemini anlattı.

Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Milli Eğitim müdürü Mustafa Arslan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Hazırlanan ‘Diyabet ve dirayet‘ projesiyle öğrencilerin toplumsal bir mesaj vermesinin amaçlandığını belirten Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Müdürü Kağap Erdoğan, hastalıklara teslim olmak yerine onlara karşı dirayetli olmanın gerekli olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Projeyle, hastalıklarla da mutlu bir hayat sürdürülebileceğini göstermeyi

hedeflediklerini kaydeden Erdoğan, bunun için resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarınının yanı sıra sağlıklı koşu yarışması düzenlediklerini ifade etti.

Tören sonrası Milli Eğitim Müdürü Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler, bir yürüyüş gerçekleştirdi. Müzik eşliğinde halaylar çekerek okuldan çıkan kortej, Hükümet meydanına kadar megafonla diyabetle ilgili slogan atarak yürüdü.

Kaynak: İHA