Detroit‘te Yaşayan Farklı Milletlerin Çocuklar, Türk Festivalinde Buluştu

Amerika’da faaliyet Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) düzenlediği uluslararası çocuk festivali ile farklı kültürleri bir araya getirdi.

Amerika’da faaliyet Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) düzenlediği uluslararası çocuk festivali ile farklı kültürleri bir araya getirdi. Düzenlediği festivalle farklı kültürlerin özellikle çocuk yaşta birbirlerini tanımasını ve saygı göstermesini, birlikte yaşamayı daha küçük yaşta öğretmeyi amaçlayan TASC, bu amaçla Michigan eyaletinin Detroit şehrinde farklı milletlerden çok sayıda çocuğu aynı sahnede buluşturdu.

    Arnavut, Boşnak, Bulgar, Çin, Alman, Hmong, Hint, Japon, Ahıska Türkü, Meksika, Pakistan, Polonya, Kore, Türkiye, Amerikan ve Kızılderili kültürlerinden Amerikalı çocuklar bir araya geldi. Düzenledikleri stantlarla ülkelerini ve kültürlerini tanıttılar, kültürlerine ait dans gösterileri düzenlediler. Etkinlik sırasında ayrıca Japonya’daki Tsunami mağdurları için yardım kampanyası da düzenlendi.

    Farklı kültürlere ilgi duyan Amerikalıların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte ayrıca Türk yemekleri ikram edildi, çocuklar için eğlence gösterileri yapıldı.

    Michigan Türk Amerikan Derneği sayesinde kendi kültürlerini tanıtma imkanı bulan diğer toplumların üyeleri Michigan Türk Amerikan Derneğine teşekkürlerini ilettiler.