Başkan Gökçek‘in Koltuğuna Oturan Öğrenci, Okullara Spor Salonu İstedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, makam koltuğunu ilköğretim öğrencisi Sema Irmalı’ya devretti. Küçük başkan, sağlıklı nesiller için okullara spor salonu yaptırmak istediğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, makam koltuğunu ilköğretim öğrencisi Sema Irmalı’ya devretti. Küçük başkan, sağlıklı nesiller için okullara spor salonu yaptırmak istediğini söyledi.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Etimesgut Zekiye Güdüllüoğlu ve Mamak Ayşe Zeki Sayan İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci ile ‘Dünya Çocuk Oyunları‘ açılışında sahne alacak sanatçılar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

    Öğrencileri ve sanatçıları eşi Nevin Gökçek ile birlikte kabul eden Başkan Melih Gökçek, Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Zekiye Güdüllüoğlu İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Sema Irmalı’ya devretti.

    Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilk önce çocukların daha sağlıklı yetişebilmeleri için ihtiyacı olan okullara spor salonu yaptırmak istediğini söyleyen küçük başkan Sema Irmalı, yine kendisi gibi Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı olan minik bir öğrenciyle telefon görüşmesi yaptı.

MİNİK BELEDİYE BAŞKANI İLK İCRAATI

Telefon konuşmasında Trabzon Vakfıkebir Belediyesi’ndeki yol çalışmaları için greyder isteyen temsili belediye başkanı ile sohbet eden Sema Irmalı, en kısa sürede konuyu Belediye Meclisi‘ne götüreceğini söyleyerek, meslektaşına yardım sözü verdi.

    Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sembolik olarak devralan Ayşe Zeki Sayan İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Ezgi Şahin ise Ankara’da yol ve trafik sorununu çözmek istediğini alt ve üst geçit çalışmalarına önem vereceğini söyledi.

    Temsili başkan ve öğrencilerin yol durumu ile ilgili sözleri üzerine, “Nasıl bir yol istiyorsunuz? Etimesgut bölgesinde hangi yolların yapılmasını istiyorsunuz?” diye soran Başkan Gökçek, “Etimesgut’ta Zırhlı Tümen’in önündeki yolu, yeni yapıyoruz orayı 3 gidiş 3 geliş halinde yapacağız. Ayrıca oraya 3 tane alt geçit yapıyoruz ve aynı zamanda bir yolu da Şaşmaz’dan bağlıyoruz. Şeker fabrikası önünde de bu yıl içinde bir alt geçit yapacağız. Yeniden bir plan yaptık. Mimarlar Odası ve Çankaya Belediyesi bize hizmet yaptırmamak konusunda kararlı. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararları getiriyorlar. Gelmezse kesinlikle yapacağız inşallah.” diye konuştu.

    SANATÇILAR ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

    Bu arada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ‘Dünya Çocuk Oyunları‘nda görev alan sanatçıların da Başkan Gökçek’i ziyaret etmesi öğrencilere sürpriz oldu. Ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal, flüt sanatçısı Şefika Kutluer, çocuk oyunlarının müziklerini besteleyen Can Atilla ve diğer sanatçılar; Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek ve minik öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Dünya Çocuk Oyunları nedeniyle büyük bir hazırlık ve heyecan içinde olduklarını belirten Başkan Gökçek, ilk kez yapacakları ‘Dünya Çocuk Oyunları‘nı geleneksel hale getirerek ‘Çocuk Olimpiyatları‘ şekline dönüştürmek istediklerini söyledi.

    Başkan Gökçek, ziyaretin sonunda eşi Nevin Gökçek ile öğrenci ve öğretmenlere birer kalem seti, fotoğraf albümü ve hediyelerle dolu çanta hediye etti.