23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kadıköy Ve Akçay’Da Da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir‘in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy ve Akçay beldelerinde de törenle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kadıköy Ve Akçay’Da Da Coşkuyla Kutlandı
Törene, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay Polis Merkezi Amiri Kemal Çekiç, Nihat Tansoy İlköğretim Okulu Müdürü Turhan Gürgan, Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Nahit Deniz ile Akçay’daki siyasi parti belde başkanları, daire amirleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Akçay’da ki törenler Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Sabah ilk olarak Atatürk anıtına kamu kurum ve kuruluşları ile dernekler tarafından çelenkler konuldu. Çelenklerin konulmasından sonra törenler Cumhuriyet Meydan’ında yapıldı. Nihat Tansoy İlköğretim Okulu ve Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından günün alam ve önemini belirten konuşmalar ile şiirler okundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından verildi. Öğrencilerin gösterileri, halk oyunları, özellikle hazırlık sınıfı öğrencilerinin vals gösterileri ilgi ile izlendi.

KADIKÖY’DE GÖSTERİLER İLGİ GÖRDÜ

Kadıköy’deki törende ise büyük coşku yaşandı. General Hilmi Akın Zorlu Meydanı’nda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Hasan Özel, diğer daire amir ve müdürleri katıldı. Belediye Başkanı Özel ve diğer yetkililer tarafından Atatürk anıtına çelenkler konuldu. Törende, Mehmet Terzioğlu İlköğretim Okulu ile Leman Akpınar İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterileri ise büyük ilgi gördü. Tören, protokolün geçit törenini selamlaması ile sona erdi.

Kaynak: İHA