Öğrenciler Fakirleri Doyuracak

BESAŞ‘ın ‘ekmeğimizi paylaşalım‘ kampanyasına harçlıklarını biriktirerek destek olan Kara Mehmet İlköğretim Okulu öğrencileri takdir topladı.

Öğrenciler Fakirleri Doyuracak
Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin iştiraklerinden BESAŞ‘ın önemli projelerinden biri olan kampanyaya bir destek de çocuklardan geldi. Karamehmet İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrencileri ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek için ekmek sepeti kampanyasına bağışta bulundu. Harçlıklarını birleştiren öğrencilere, sınıf öğretmenleri Fatma Yeşil de destek vererek, paranın eksik kalan kısmını tamamladı.

Kampanyaya katılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi ve BESAŞ tarafından ödüllendirildi. BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, "Kampanya çerçevesinde fakir vatandaşlara 30 kupondan oluşan bir koçan veriliyor ve bir kuponla BESAŞ bayilerinden 4 ekmek alabiliyorlar. Bu sayede dar gelirli vatandaşlarımız kaliteli ve sağlıklı ekmek yiyerek, istedikleri BESAŞ bayilerinden ekmek ihtilaçlarını karşılayabiliyorlar" dedi.

Çocukların yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediklerini ifade eden Aydoğan, toplumun bütün kesimlerinden aynı hassasiyeti beklediklerini vurguladı. Aydoğan, sınıf öğretmeni Fatma Yeşil‘e plaket verdi.

EKMEK HAVUZU OLUŞTURULDU

BESAŞ tarafından ‘ekmek sepeti‘ adı verilen bir havuz oluşturuldu. Hayırseverler yardımda bulundukça sepette ekmek birikiyor ve bu ekmekler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı‘nın belirlediği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Hayırseverler kampanyaya katılıp kendi istedikleri kişilere yardımda bulunmayı talep ederlerse, ekmek kuponları bağışı yapan kişilere teslim ediliyor. Kampanyaya www.besasekmek.com.tr internet sitesi üzerinden kredi kartıyla ödeme yaparak katılma imkanı da sunan BESAŞ, fatura ve ekmek kuponlarını vatandaşların belirtmiş oldukları adrese kargo ile gönderiyor. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar BESAŞ‘ın 444 44 11 numaralı hizmet hattında veya ‘www.besasekmek.com.tr‘ adresli internet sitesinden detaylı bilgi alabilirler.

Kaynak: İHA