Abdüllatif Şener Memleketi Yıldızeli‘nde Seçim Startını Verdi

Milletvekili seçimlerine Sivas‘tan bağımsız olarak giren Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, seçim çalışmalarına memleketi Yıldızeli‘nde devam etti.

12 Haziran genel seçimlerine Sivas‘tan bağımsız aday olarak girecek olan eski Başbakan Yardımcısı ve Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, seçim çalışmalarına devam ediyor. Sabah saatlerinde memleketi Yıldızeli ilçesine gelen Şener ve beraberindeki parti yöneticileri, hayvan pazarını ve esnafı tek tek dolaşarak temaslarda bulundu. Şener vatandaşlarla sohbet ederek kendisine destek vermelerini istedi. Memleketin sıkıntılarını bildiğini ve milletvekili seçildiği takdirde sorunların çözümü için

çalışacağını belirten Şener, "Sivas‘ın en önemli sorunu iş ve işsizliktir. Tarım üretim sorunları yaşamaktadır, sanayi Sivas‘ta kötü durumdadır. Bunlara bağlı olarak da hizmet sektörü önemli ihtiyaçlar içerisindedir. Her şeyden önce Sivas‘ın ekonomisini güçlendireceğiz. Yeni iş yerleri açılmasını sağlayacağız, yeni projeler ve yeni girişimler Sivas‘ın en temel ihtiyacıdır. Biz milletvekili olarak parlamentoda bunun mücadelesini vereceğiz. Bunun dışında altyapı yatırımlarındaki eksiklikler giderilecektir.

Sivas‘ın her şeyden önce ikinci bir üniversiteye ihtiyacı vardır. Bu yeni üniversitenin kurulması için öncülük yapacağım. Özel bir vakıf üniversitesi kurmak suretiyle öğrenci potansiyelini artıracağız ve böylece Sivas‘ın ekonomisine önemli katkıda bulunacağız. Aynı şekilde ilçelerdeki yüksekokul sayılarını da artıracağız, bunun da takipçisi olacağız" dedi.

"DİYARBAKIRLI NASIL SAHİP ÇIKIYORSA SİVASLI DA SAHİP ÇIKACAKTIR"

Abdüllatif Şener YSK‘nın bağımsız adaylar hakkında verdiği kararları değerlendirerek, "Yüksek Seçim Kurulu bir karar vermişti. Bazı bağımsızların adaylıkları iptal edilmişti. Ancak bu iptal üzerine özellikle Güneydoğu illerindeki seçmenler yoğun eylemler yaptı, baskılar yaptı ve neticede YSK kararını değiştirdi ve iptal edilen bağımsız adaylıkları tekrar kabul etti. Önce yasaklamak, sonra kabul etmek, süreçleri yazbozlarla idare etmek, ülkeye önemli kayıplar ve zararlar vermektedir. Ama bunun ötesinde

ben şunu ifade etmek istiyorum: Nasıl Diyarbakırlı, Batmanlı, Vanlı, Hakkarili kendi bağımsız adaylarına sahip çıkmayı biliyorsa Sivaslının da kendi bağımsız adaylarına sahip çıkmayı, sonuna kadar sahiplenmeyi bileceğine inanıyorum. Sivaslılardan bu sahiplenme duygusunu pekiştirmelerini bekliyorum, inanıyorum ve onlara güveniyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA