Bilici Yatırım 81 Milyon Liralık Piyasa Değeriyle Halka Açılıyor

Adana’nın köklü sanayicilerinden Biliciler, yatırımlarını halka açıyor.

Adana’nın köklü sanayicilerinden Biliciler, yatırımlarını halka açıyor. Bilici Yatırım’ın hisseleri, 81 milyon lira piyasa değeriyle mayıs ayının ilk yarısında halka arz edilecek. Tekstil ve moda sektöründe büyük önem taşıyan iplik büküm ile kumaş boyama ve apre işletmelerini bünyesinde bulunduran şirket, Adana’dan 14 yıl sonra gerçekleşecek ilk halka arz özelliğini de taşıyor. Biliciler, halka arzı takiben Adana‘ya beş yıldızlı ve şehrin en büyük kapasiteli otellerinden birisinin temelini atacak.

    Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda şirketle ilgili bilgi veren Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, halka arz sürecinde son aşamaya geldiklerini ve bunun heyecanını yaşadıklarını söyledi. Bilici, "Şirketimiz faaliyetleri sadece tekstille sınırlı değil ve olmayacak. Bilici Yatırım, Bilici Grubu‘nun farklı sektörlere açılma, yeni alanlarda fırsatları değerlendirmede kilit role sahip, çatı şirketi olacak. Bilici Grubu’nu yeni alanlara taşıyacak şirket, grubun amiral gemisi olacak. Yeni sektörlerdeki yatırımlar Bilici Yatırım üzerinden gerçekleştirilecek. Bilici Yatırım halka arzından elde edilecek geliri de, esas olarak yeni yatırımlara yönlendireceğiz. Zaten mevcut şirketlerimiz için finansal kaynağa ihtiyacımız bulunmuyor. Esas amacımız Bilici Yatırım’ı bir çatı şirket, bir diğer ifadeyle bir ‘portföy şirketi’ haline getirmek.” dedi.

    Bilici Yatırım Turizm Grubu Başkanı Fatih Bilici de halka arz sonrası beş yıldızlı bir otelin temeli atacaklarını belirterek, bu sektöre açılımın ilk adımı olacak büyük Adana Oteli projesini şöyle anlattı:

    “Turizm sektörüne yönelik ilk projemiz hazır durumda. 2007 yılında satın alarak aktifimize kattığımız, Adana’nın en merkezi noktasında, Adana’ya 5 yıldızlı yeni bir otel kazandırmaya yönelik projemiz hazır vaziyette. 3 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek, 203 odasıyla Adana’nın en büyük otellerinden birisi olacak otelin temelini, önümüzdeki aylarda törenle atmayı ve en geç 16 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Otel, Adana havaalanına sadece 3 kilometrelik mesafesiyle çok özel bir lokasyonda yer alıyor."

    Bilici Yatırım Tekstil Grup Başkanı Mehmet Çiftçi ise ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 20 ülkesi, 200’e yakın şirketine tekstil ihracatı yaptıklarını kaydetti. Çiftçi, "Ne Çin, ne Hindistan, ne Bangladeş, ne de Mısır üretimi ürünler, Türkiye’dekilerin yerini tutabilir. Özellikle de nitelikli ve özellikli ürünlerde bizimle boy ölçüşemezler. Türk tekstil sektörünün Çin ve Hindistan rekabetine dayanamayacağı yönündeki tezlerin, boş birer iddia olduğu ortaya çıktı.‘‘ ifadelerini kullandı.

    Bilici Yatırım’ın halka arz danışmanlığı ve aracılığını yapan Deniz Yatırım‘ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan ise şu bilgileri verdi:

    "Hisselerin tamamının yurtiçinde satılacağı arzda, hisselerin yüzde 90’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiş durumda. Şirket birleşmesi çerçevesinde düzenlenmiş finansal göstergelere göre 2009 yılında 19,6 milyon lira gelir, 1,9 milyon lira faaliyet karı, 1,5 milyon lira net kar elde eden Bilici Yatırım, 2010 yılında gelirini yüzde 20 artırarak 23,5 milyon liraya yükseltti. Şirket aynı dönemde faaliyet karını yüzde 147 artırarak 4,7 milyon liraya, net karını ise yüzde 150 oranında artırarak 3,8 milyon liraya yükseltti. Halka arzda geri alım garantisi uygulayacağız. Bilici Yatırım, 81 milyon liralık piyasa değeriyle borsaya gelecek. Halka arzdan elde edilecek gelir ise 26,8 milyon lira olacak. Bilici Yatırım’ın halka arzında, halka arzın daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmasına katkı sağlamak üzere bazı sınırlandırmalar ile uzun vadeli yatırımı özendirici bazı teşvikler düşünüldü. Bu doğrultuda, ‘Yükselen Oranlı Geri Alım Garantisi’ uygulanacak. Bu uygulamadan sadece halka arza katılan bireysel yatırımcılar yararlanabilecek. Ayrıca, yurtiçi bireysel yatırımcılar için başvuru üst limiti olarak 100 bin adet hisse senedi belirlendi. Yurtiçi kurumsal yatırımcılar da en fazla 150 bin adet hisse senedi talep edebilecekler."