Öğrenciler, Yaptıkları Kuş Yuvaları İle Okul Bahçesini Kuş Evine Çevirdi

Bursa Merkez Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, velilerinin de desteği ile yaptıkları kuş yuvalarını okul bahçesindeki ağaçlara astı.

Bursa Merkez Bağlarbaşı Mahallesi‘nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri, velilerinin de desteği ile yaptıkları kuş yuvalarını okul bahçesindeki ağaçlara astı.

‘Okul Bizim Yuvamız’ sloganıyla yola çıkan öğrenciler, ‘Okulumu geliştiriyorum’ projesi kapsamında belirlenen etkinlik kapsamında kuşların yumurtlama ve yuva yapma döneminde kuş yuvası yaptılar. Okul bahçesinde bulunan 18 ağaca, velilerin de desteği ile hazırlanan yağışlara karşı dayanıklı kulübe şeklinde ki kuş yuvaları asıldı.

Okulda ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin de desteği ile hazırlanan proje ile aynı zamanda öğrencilere ‘Benim Eşsiz Yuvam‘ temasıyla da ilgili olarak yuva kavramı ve ailenin önemi anlatılmaya çalışıldı. Ayrıca öğrencileri yuva yapmaya özendirmek amacıyla her yuvanın üstüne sınıfların isimleri yazıldı. Ağaçlara asılan yuvalara ise öğrencilerin getirdikleri yemler bırakılarak kuşların ilgi göstereceği yaşam alanı hazırlandı.

Okul öğretmenlerinden Ahmet Yaşar Gündüz, yapılan çalışmalarla güzel bir etkinliğe imza attıklarını söyledi. Gündüz, "Okulumuz açıldığında yapılan toplantılar ve anketler ile alınan kararlar doğrultusunda okulun iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek bu alanları güzelleştirmeye yönelik projeler belirlendi. Bu projeler kapsamında bu gün de kuş yuvaları yaptık. Bu çalışma ile hem kuşlara güzel bir yaşam alanı oluşturduk, hem de öğrencilerimize hayvan sevgisi ile birlikte aile ve yuvanın önemini anlatmış olduk." dedi.
E okul veli bilgilendirme sistemi yaz tatili yaklaştıkça velilerin ziyaretçi akınına uğruyor. E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde velisi oldukları öğrencileri kolaylıkla takip edebilen anne – babalar sistemden oldukça memnun. E okul veli bilgilendirme sistemi için öğrenciye ait bilgelerin girilmesi yeterli oluyor.

E okul veli bilgilendirme sistemi velilerin işini oldukça kolaylaştırdı. E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde çocuklarının tüm bilgilerine rahatlıkla uğraşan veliler, bu sayede büyük bir yükten de kurtulmuş oldu.

E okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde öğrencilerin ders notları ve devamsızlık durumlarını rahatlıkla takip eden veliler, gerekli önlemleri de bu sayede alma fırsatı buluyor. çocuklarının kırık notlarını anında görebilen veliler duruma da anında müdahale etme fırsatı buluyor.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ


VELİ TOPLANTILARI TARİHE Mİ KARIŞIYOR

E okul veli bilgilendirme sisteminin ardından veli toplantıları da unutulmaya yüz tuttu. Daha önceki yıllarda özellikle öğrencilerin başarı durumu hakkında ailelere bilgi vermek isteyen okul yönetimleri, sıklıkla veli toplantıları düzenliyordu. Ancak E okul veli bilgilendirme sistemi devreye girdikten sonra öğrenciye ait tüm bilgiler bu veritabanına aktarılıyor ve veliler öğrencilerin okul durumlarına kısa sürede ulaşabiliyorlar.