Mhp Genel Başkanı Bahçeli: "Gülen Bugünkü Zaman Gazetesini Okusun"

Afyonkarahisar‘da seçim çalışmalarını sürdüren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fethullah Gülen‘in avukatının yaptığı açıklamayla ilgili sorular üzerine, "Sayın Fethullah Gülen Bey‘in bugünkü Zaman gazetesini görmesini isterim" demekle yetindi.

Afyonkarahisar‘daki seçim ziyaretlerini Hocalar ilçesi ile sürdüren MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hocalar Belediyesi‘ni ziyaretinde basın mensuplarının sorulanı yanıtladı. Bir basın mensubunun Fethullah Gülen‘in avukatı Orhan Erdemli aracılıyla yaptığı açıklamayı hatırlatması üzerine Bahçeli, "Bugünkü Zaman gazetesini okumasını isterim. Sayın Fethullah Gülen Bey‘in bugünkü Zaman gazetesini görmesini isterim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlık sistemini halk oylamasını götürebilecekleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün ise bu konunun gündemlerinde olmadığına ilişkin açıklamaları konusunda ise Bahçeli, aynı partiden, aynı kökenden gelen iki siyasi arasındaki görüş ayrılığının kendilerine sorulması gerektiğini söyledi. Ziyarette yöreye özgü el dokuması bir seccade hediye edilen Bahçeli, Afyonkarahisar‘a özgü ağzı açık ve bükme de yedi. Bahçeli, daha sonra ilçe meydanında halka hitap etti.

Fethullah Gülen‘in Ergenekon dava sürecine müdahil olmamasını isteyen Bahçeli‘ye dün avukatı Orhan Erdemli aracılıyla cevap veren Gülen, adı geçen konu ve davalarla hiçbir ilgisi ve etkisi olmadığını açıklamıştı.

Kaynak: İHA