Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri‘de Acılı Aileleri Ziyaret Etti

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri‘de 1,5 yıl önce kaybolmalarının ardından geçtiğimiz günlerde ölü bulunan Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin kardeşlerin ailesini ziyaret etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri‘de 1,5 yıl önce kaybolmalarının ardından geçtiğimiz günlerde ölü bulunan Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin kardeşlerin ailesini ziyaret etti.

Tekin ailesinin Talas’taki evine Bakan Taner Yıldız’la birlikte AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, Yaşar Karayel, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Talas Belediye Başkanı Rıfat yıldırım ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç geldi.

Bakan Yıldız ve beraberindeki heyeti Anne Leyla Tekin ve Baba Hamza Tekin karşıladı. Bakan Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel selam gönderip baş sağlığı dilediğini baba Hamza Tekin’e iletti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ın olayın üzerinde hassasiyetle durduğunu hatırlatan Bakan Yıldız, ailelerin acılarını hafifletmek için üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini vurguladı. Her dönemde ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını kaydeden Yıldız, "Tüm milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız acınızı hafifletmek için her an sizinle birlikte olmaya çalıştı." dedi.

Baba Hamza Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve emniyet çalışanlarına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. "Kaderde bu da varmış. Taktiri ilahi. Bizde oraya gideceğiz." diyen baba tüm Türkiye’nin bu süreçte kendileriyle birlikte ağladığını ifade etti.

Anne Leyla Tekin’de en azından çocuklarının bir mezarı olduğunu ve katilinin bulunması nedeniyle hem acıyı hem sevinci aynı anda yaşadıklarını dile getirdi. Kendileri için çok acı bir olay olduğunu dile getiren anne Tekin, "Çocuklarımız ölü de olsa bulundu. Yerleri belli, katili bulundu. Biz acıyla mutluluğu bir arada yaşadık. Çocuklarımızın bulunması için çaba gösteren başta Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Yıldız’ın ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Bakan Yıldız Tekin ailesinin evinden ayrıldıktan sonra Ahmet ve Dilruba Tekin ile birlikte kaçırılarak öldürülen Türkan Ay’ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.