Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu:

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Türkiye yapısına uygun başkanlık sistemi dizayn edebiliriz" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi‘nde düzenlenen "Siyaset Okulu" başlıklı programa katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu önce bir konuşma yaptı, ardından da öğrencilerin sorularını cevapladı.

Gündemdeki başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Kuzu, "Türkiye yapısına uygun başkanlık sistemi dizayn edebiliriz" dedi.

Konuşmasında yüzde 10‘luk seçim barajını savunan Kuzu, "Yüzde 10‘luk barajı istikrar için savunuyorum ben şahsım olarak. Bu baraj, bizim gibi partilerin önünü kesmek için yapıldı geçmişte ama şimdi onlar kendileri takıldı bu yüzde 10‘luk baraja" dedi.

Türkiye için istikrarın en önemli unsur olduğunu vurgulayan Kuzu, istikrar sağlanması için de hükümetlerin uzun vadede görev başında kalmaları gerektiğini savundu.

Kuzu, seçimden sonra muhalefetle yapılacak görüşmeler neticesinde yeni anayasa için çalışmalara başlanabileceğini kaydetti.

Kaynak: İHA