Merkez Bankası Başkanı Yılmaz‘dan Başbakan Erdoğan‘a Veda Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz‘ı kabul etti.

Bugün görev süresi dolacak olan Yılmaz, Başbakan Erdoğan‘a veda ziyaretinde bulundu. Başbakanlık Merkez Bina‘daki görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, görev süresinin bugün saat 17.30 itibariyle sona ereceğini belirterek, Başbakan Erdoğan‘a veda ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan‘ın kendisine 4-5 yıllık çalışma süresi için teşekkür ettiğini ve bir plaket verdiğini belirten Yılmaz, kendisinin de Başbakana

teşekkürlerini sunduğunu kaydetti. Görev süresinin sona erişiyle ilgili bir soru üzerine Yılmaz, "Bu bir bayrak yarışı. Her başlangıcın bir bitişi var. Bu bitiş gayet doğal, normal, bir nöbet değişimi. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yönetim elinden geleni yapmaya devam edecektir diye düşünüyorum" dedi.

Zor bir dönemde görev yaptığı, tepki çeken kararlara da imza attığının belirtilmesi üzerine ise Yılmaz, "Bugün geldiğimiz noktada doğru zamanda, doğru kararların alınması var. Dolayısıyla zaman zaman tepkiler olabilir ama elinizdeki veriler, size neyin yapılması gerektiğini söylüyorsa onları yapmak durumundasınız. Ve biz Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nda bunu yaptık ve o kararlar bizi bugünlere getirdi" diye konuştu.

Yılmaz, bundan sonrası için planının ne olduğunun sorulması üzerine de, "Hayat neyi gösterirse onu yapacağız" karşılığını verdi.

Kaynak: İHA