Ak Parti İl Başkanı Köse: Vecdi Gönül, Adaylarımıza Kaptanlık Yapacak

AK Parti Antalya Milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı.

AK Parti Antalya Milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı. Tayla Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında adaylar Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, milletvekilleri Sadık Badak ve Abdurrahman Arıcı, eski İl Başkanı Hüseyin Samani, eski İl Kadın Kolları Başkanı Gökçen Enç ile Veysel Dalmaz, Osman Akman, Abdullah Cengiz, Ahmet Şahin, İbrahim Türkiş, Gülderen Gültekin, Hakkı Beşkazalı hazır bulundu. AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile kadın ve gençlik kolları başkanları da toplantıya katıldı.

Milletvekili aday listesinin 11 Nisan’da açıklandığını hatırlatan Mustafa Köse, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının basının ve kamuoyunun AK Parti’nin adaylarını tanıması olduğunu söyledi. Takımlarına Vecdi Gönül’ün kaptanlık yapacağını ifade eden Köse, “Birinci sıra adayı olmasından olayı teşkilatlar olarak büyük mutluluk duyduk. Çok tecrübeli, örnek bir siyaset ve devlet adamı. Bu süreçte kendisinden faydalanacağımızı düşünüyorum. Bizim için büyük kazanç, genel merkezimize teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

    İkinci sıra adayları Mevlüt Çavuşoğlu’nun AKPM Başkanı olması sebebiyle sadece Türkiye’de değil dünyada tanınan bir isim olduğunun altını çizen Köse, listenin üçüncü sırasında yer alan Menderes Türel’in de eski Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından dolayı geniş kesimlerce tanındığını ifade etti. AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak ile Abdurrahman Arıcı’nın yeniden aday olduğunu hatırlatan Köse, Hüseyin Samani ile Gökçen Enç’in hem kamuoyu hem de teşkilatları tarafından yakından tanındığını söyledi. Osman Akmanı’nın Serik, Veysel Dalmaz’ın Kumluca, Elmalı, Finike, Abdullah Yılmaz’ın Manavgat, İbrahim Türkiş’in Elmalı, Finike bölgesinin adayları olduğunu anlatan Mustafa Köse, Ahmet Şahin ile Gülderen Gültekin’in ise kamuda görev yapan adaylar olduğunu belirtti. AK Parti listesinin son sırasında yer alan Hakkı Beşkazalı’nın Korkuteli bölgesinin adayı olduğunu ifade eden Köse, “Kendisinin bir söylemi var. ‘Benim rakibim Deniz Baykal’ diyor. Kendisi seçildiği zaman Deniz Baykal Meclis‘e giremeyecek. İnşallah o günleri de göreceğiz.” dedi.

Bu 14 milletvekili adayının ortaya önemli ve gayretli bir çalışma koyacağını vurgulayan Köse, “Bizim kaptanlığımızda, bakanımızın önderliğinde, seçim koordinasyon merkezimizin planlamasıyla kapı kapı, sokak sokak, esnaf esnaf gezeceğiz. Antalya’da birinci parti olacağız. Bu süreçte sadece adaylarımız değil, 80 aday adayımızla çalışacağız. Yük adayların üzerinde ama aday adayları da her zaman birlikte olacaklarını söylediler. Böyle bir arkadaşlık dayanışma söz konusu. Bunun sandığa yansıyacağını hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.



"ANTALYA’DA GÖREV ALMAK BENİM İÇİN MAZHARİYET"

AK Parti listesinin ilk sırasında yer alan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, partilerinin 3’ü genel 2’si yerel olmak üzere 5 seçim geçirdiğini anımsatarak, “Artık tecrübeli, devleti bilen, Türkiye’yi tanıyan, seçmenin haleti ruhiyesini özümsemiş kadrolarla yola devam ediyoruz. Antalya’da görev almış olmak benim için mazhariyet. Bundan dolayı Başbakanımız başta olmak üzere partimizin yetkili kurullarına teşekkür ediyorum. Daha da çok havalimanından itibaren beni bağrına basan Antalyalılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan araştırmalara göre seçmenin lider, parti ve aday olmak üzere üç unsura önem verdiğinin tespit edildiğini aktaran Gönül, “En büyük etki liderin. Türkiye’yi kime teslim edecek. Lider konusunda yalnız Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve dünyada tartışmasız bir önderimiz var. Partimiz, artık yerleşmiş, merkezde kitle partisi olarak, muhafazakar ve demokrat bir parti. Adaylarımızla da bu üçüncü etkenin en iyi şekilde temsil edildiği ortada. Araştırmaların ortaya koyduğu üç unsurla da Antalya’da seçim mücadelesine girmiş olacağız. Adaylarımız şahsi nitelikleriyle, politikaya verdikleri emekle, Antalya ve Türkiye’ye yapacakları hizmetle hepimizin yüzünü güldürecek nitelik taşıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİLİ ADAYLAR

1 - Vecdi Gönül – AK Parti Genel Merkezi’nin kontenjan adayı olarak Antalya’da görev verildi.

2 - Mevlüt Çavuşolu – AK Parti’nin kuruluşunda yer aldı. Antalya milletvekilliğinin yanı sıra AKPM Başkanlığı yapıyor. Seçim bölgesi Alanya.

3 - Menderes Türel – Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı.

4 - Sadık Badak – Milletvekili, iş dünyasını temsil ediyor. AK Parti MKYK üyesi.

5 - Hüseyin Samani – Eski AK Parti İl Başkanı. Milletvekilliği için görevinden istifa etti. Teşkilatın adayı.

6 - Gökçen Enç – Eski İl Kadın Kolları Başkanı. İletişim bilimi üzerine eğitim aldı. Teşkilatın adayı.

7 - Abdurrahman Arıcı – Milletvekili, doktor. Çalışkanlığıyla tanınıyor. Enerjisiyle AK Parti teşkilatlarına örnek gösteriliyor.

8 - Veysel Dalmaz –Eski merkez valisi. Seçim bölgesi olan Kumluca, Finike ve Elmalı’da seviliyor. AK Parti’nin kendisinden büyük beklentisi var.

9 – Osman Akman – Doktor. AK Parti’nin 22. dönem milletvekili. Seçim bölgesi Serik.

10 - Abdullah Yılmaz – Elektrik elektronik mühendisi. AK Parti listesinin sürükleyici isimlerinden olması bekleniyor. Teşkilattan gelen bir isim. Seçim bölgesi Manavgat.

11 - Ahmet Şahin – Büyükşehir Belediyesi’nin eski bürokratlarından. Antalya’nın yakından tanıdığı bir isim. Akdeniz Üniversitesi’nde Yapı İşleri Daire Başkanı olarak çalışıyordu.

12 - İbrahim Türkiş - Yeminli mali müşavir, Gelirler ve Kontrolörler Vakfı Başkanı. Seçim bölgesi Elmalı ve Finike‘de tanınan ve sevilen bir isim.

13 - Gülderen Gültekin - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni. Türkiye genelinde milletvekili adayı gösterilen tek türbanlı kişi. Kısa süre önce kanser hastalığını yendi.

14 - Hakkı Beşkazalı - Avukat. Eski AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı. Tek rakibinin CHP’li Deniz Baykal olduğunu söylüyor. Listenin son sırasında yer aldığı için kendi seçildiğinde Deniz Baykal TBMM’ye gidemeyecek.