Türkiye‘den Abd‘ye Yedi Ayrı İş Heyeti Ziyareti

Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği, ABD’ye Gidecek Olan Türk İş Heyetinin Enerji, Sağlık, Havacılık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ne Odaklanan 2011 Takvimini Açıkladı

Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği, ABD’ye Gidecek Olan Türk İş Heyetinin Enerji, Sağlık, Havacılık, Bilgi ve İletişim Teknolojileri’ne Odaklanan 2011 Takvimini Açıkladı



Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği, Türk işadamlarının Amerika’daki önemli ticari fuarlara katılımını sağlamayı ve onları potansiyel Amerikalı iş ortakları ile tanıştırmayı hedefleyen, Uluslararası Alım Heyeti’nin 2011 programını açıkladı. Düzenlenen programda enerji, sağlık, havacılık, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi Türk-Amerikan iş ilişkilerinin geliştirilmesinde kilit rol alan sektörlere odaklanıldı.

Nisan 2009 ziyareti sırasında Başkan Barack Obama’nın ikili ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirilmesinin önemini vurguladığını ifade eden ABD Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, "Kurumlararası ve bireylerarası irtibat ve ilişkilerin arttırılması, Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği’nin önemli hedeflerinden birisidir ve bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’ne yedi ayrı iş heyeti ziyareti düzenliyor olmamızdan ötürü mutluluk duymaktayım. Bu girişim, Stratejik, Ekonomik ve Ticari İşbirliği çerçevesinde ticareti geliştirmek için yürütmekte olduğumuz çalışmaların bir parçasıdır." dedi.



ABD Büyükelçiliği Ticaret Müşteşarlığı Ankara, İstanbul ve İzmir’deki ofisleri ve Adana’daki irtibat büroları aracılığıyla Türkiye‘de iş yapmak isteyen Amerikan firmalarına, Amerikan firmalarıyla işbirliği yapmak isteyen Türk firmalarına yardım ederek, alıcı heyetleri ve ticaret ve proje finansmanı ile Türk-Amerikan iş ortaklıklarını destekliyor.